BEZDUŠNI PREVARANTI

KAKO JE NAIVNA SPLIĆANKA SKUPO PLATILA DOGOVOR S DVOJICOM PREVARANATA Oni su uzeli mobitele, a njoj je uskoro na račun sjela ovrha od 14 tisuća kuna

Ilustracija
 Davor Pongracic / CROPIX / CROPIX

Nakon što su Antonijo B. (35) iz Splita i Krešimir G. (49) iz Drniša nagovorili poznanicu da im na svoje ime zaključi tri ugovora za pretplatu i za svaki uzme novi mobitel, nisu plaćali račune te je nesretnoj ženi ovrhom skinuto 14.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Obojici ovo nije prvi put da su osuđeni za prevaru, a ove prigode su kažnjeni na Općinskom sudu u Splitu s po osam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine svaki.

Obojica se terete da su na predjelu Prima 3 u Splitu A. M. iz Splita predložili da će joj dati novac u zamjenu ako sa svojom osobnom iskaznicom zaključi pretplatničke ugovore za kupnju mobilnih uređaja. Kazali su kako će plaćati račune, iako su unaprijed odlučili da tako ne postupe.

Nakon što im je ona povjerovala, otišla je s njima do prodajnog centra „VIP“ gdje je u svoje ime zaključila pretplatnički ugovor i uzme pripadajući mobitel.

Sutradan su ponovno otišli u prodajni centar “VIP” i “T-com” gdje je ona na istovjetan način zaključila u svoje ime još dva pretplatnička ugovora. Antonijo B. joj je dao podatke o svom bankovnom računu s kojeg su putem trajnog naloga pretplate trebale biti plaćane. Međutim, nije joj kazao kako mu je račun blokiran, navodi optužnica.

Tri mobitela su dvojica optuženih uzeli i zadržali, a A.M. su isplatili sve skupa 640 kuna. Nakon nekog vremena su joj pristigle opomene i ovrhe zbog neplaćanja računa od oba operatera za iznos od ukupno 14.000 kuna.

- Sve priznajem, mobitele smo prodali i podijelili novac. Napravio sam to, iako sam znao da je A. M. lošeg imovnog stanja - kazao je u svojoj obrani Antonijo B.

Osim uvjetne kazne koja im je određena kada su proglašeni krivima, u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude optuženi moraju poznanici nadoknaditi novac, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 09:23