ORUŽANI PREPAD

Kako je opljačkan automat klub u Splitu: dok su dvojica maskiranih prijetila pištoljem, unutra je još bilo gostiju

 CROPIX

Dok se odvijala oružana pljačka u Automat klubu Moon u Zupinoj ulici na splitskom predjelu Pujanke, u noći sa srijede na četvrtak oko 00:30 sati, unutra je bilo još gostiju od kojih neki nisu ni primijetili što se događa, piše Slobodna Dalmacija.

Maskirana dvojica odnijela su 20.000 kuna, a pretpostavlja se kako se radi o osobama koje su već prije bile u prostorijama kluba.

Odmah po ulasku u klub, dvojica muškaraca maskirana preko donjeg dijela lica prišla su 26-godišnjoj djelatnici i zaprijetili joj pištoljem iz neposredne blizine. Zatražili su od zaposlenice da im preda novac te su je, držeći joj oružje prislonjeno neposredno uz tijelo, prisilili da otvori vrata prostorije s novcem.

Unutra su iz kase uzeli gotovinu i strpali je u ruksak koji je jedan stavio sebi na leđa. Po izlasku su priprijetili pištoljem najbližim gostima koji su tek onda uočili da je u tijeku razbojništvo.

Inspektori PU splitsko-dalmatinske napravili su očevid na mjestu događaja te provode kriminalističko istraživanje. Prema prvim informacijama, prema brzini kojom se odvijala pljačka i načinu na koji su maskirani muškarci zaposlenicu odmah usmjerili prema prostoriji s novcem jasno je kako se radi o osobama koje su već bile u klubu.

Na isti način razmišljaju i komentatori na društvenim mrežama koji uglavnom navode kako se sigurno radi o nekome tko je izgubio dosta novca na kocki te je ovako išao nadoknaditi manjak.

Kako se radi se o podružnici MaxBet kladionice, novinari Slobodne su kontaktirali sjedište tvtke u Rijeci.

- Dok traje policijsko istraživanje ne mogu vam zaista ništa kazati - kratko je na poziv odgovorila ljubazna djelatnica.

Navedena tvrtka ima 13 automat klubova u Hrvatskoj kojima pripada i splitski klub Moon u Zupinoj ulici. Klubovi su otvoreni 24 sata dnevno, a svi su pokriveni vrhunskim video nadzorom u svrhu sigurnosti klijenata i osoblja, stoji na službenim stranicama tvrtke, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2023 01:16