OSUMNJIČENI KRADLJIVAC NA SUDU

KAKO SAM NAPAO RIJEČKE POLICAJCE 'Ugrizao sam ga jer mi je drugi gurao prste u oči, a i da me nož u jakni ne probode. Jesam te jako gricnuo?'

 Vlado Kos / EPH

Saslušanjem većeg broja svjedoka nastavljeno je suđenje Ibrahimu Selimiju zvanom Ibro, 31-godišnjaku s Plasa u Primorsko-goranskoj županiji, pod optužbom za tri razbojstva, dvije teške krađe u pokušaju, dvije teške krađe i prisilu prema službenoj osobi, odnosno napad na policajca prilikom uhićenja, piše Novi list.

O načinu na koji je Selimi uhićen u kasinu detaljno su iskazivali policajci, posebice 38-godišnji policajac kojeg je Selimi žestoko zagrizao za podlaktcu lijeve ruke.

– Tragalo se za njim pa smo došli u automat klub jer smo čuli da ide po kasinima i kocka. Namjeravali smo pogledati snimke videonadzora kada smo ga ugledali. Prišli smo mu, kolega se legitimirao, no počeo je odmah pružati otpor. Pokušavao je pobjeći, a mi smo ga probali smiriti. On se pokušavao istrgnuti, a uslijed naguravanja smo pali na tlo. Nismo uspjeli primijeniti ključ na laktu do kraja, a prije nego li smo mu stavili lisice do kraja, ugrizao me za lijevu podlakticu. Nakon toga se primirio te dragovoljno pružio desnu ruku pa smo mu stavili lisice. On tu zagriženu ruku nije puštao, već sam ga morao odguravati. Na kraju me nije ugrizao do krvi jer je to bilo kroz jaknu. Na hitnoj pomoći konstatiran mi je vidljiv otisak ugriza – iskazivao je napadnuti policajac. Selimi je na njegov iskaz imao niz primjedbi, a posebice se iznervirao zbog razloga griženja policijskog djelatnika.

– Zašto konačno ne kažete kako je to bilo? Nije točno to što navodi. Ja ga jesam ugrizao, ali iz kakvog razloga. Njegov kolega mi je gurao prste u oči, doslovno, a ja sam njima vikao da imam nož. Iz razloga da me taj nož u jakni ne probode, a kako su oni nastavljali dalje, morao sam ga ugristi da ga spriječim. Jesam te jako ugrizao? Toliko jako – obratio se vidno uzbuđen Selimi svjedoku. Nakon što je policajac odgovorio kako u trenutku uhićenja Selimi nije spominjao da ima nož, optuženik se pravdao time da to tada nije niti mogao spominjati jer je bio pod utjecajem hašiša koji ranije nije nikada konzumirao pa mu je droga "radila smetnje" i došlo je do "blackouta".

Drugi policajac kazao je kako mu nije gurao prste u oči, već da su postupali krajnje obazrivo i da za to postoje svjedoci, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2023 13:31