ZLOČIN U GOLI

KAKO SE NA SUDU BRANILA ŽENA KOJA JE ZAKLALA NEVJENČANOG PARTNERA 'Zlostavljao me godinama, bio je jako ljubomoran zbog mog bivšeg dečka'

 
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Slađani Brkić (28) zbog ubojstva nevjenčanog supruga Dejana Slivara (48) u Goli kod Koprivnice sredinom veljače ove godine. Suđenje je zatvoreno za javnost zbog zaštite osobnog i obiteljskog života optužene, ali i svjedoka, među kojima su i djeca.

Svjedoci su prošli tjedan na prvom sudskom ročištu iznijeli svoja svjedočenja, a na drugom ročištu u ponedjeljak izvedeni su svi materijalni dokazi, odnosno medicinska i druga dokumentacija, te je saslušana sudska vještakinja koja je sudu prezentirala psihologijsko-psihijatrijsko vještačenje nad optuženom.

Slađana Brkić potom je iznijela svoju obranu, a kako neslužbeno doznajemo, sudu je ispričala kako ju je Slivar godinama zlostavljao i da je bio izuzetno ljubomoran na njezina prošlog partnera te da je to bio povod da ga napadne nožem i usmrti. Suđenje će se nastaviti idući tjedan iznošenjem završnih riječi tužiteljstva i obrane, a potom bi sud trebao donijeti i presudu.

Varazdin, 221018.
Na Zupanijskom sudu u Varazdinu traje sudjenje Sladjani Brkic za ubojstvo supruga. 
Na fotografiji: pravosuda policija dovodi Sladjanu Brkic na sud iz pritvora.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Varazdin, 221018.
Na Zupanijskom sudu u Varazdinu traje sudjenje Sladjani Brkic za ubojstvo supruga. 
Na fotografiji: pravosuda policija dovodi Sladjanu Brkic na sud iz pritvora.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Podsjetimo, Slađanu Brkić tereti se da je u poslijepodnevnim satima 15. veljače ove godine u dnevnoj sobi kuhinjskim nožem zadala dva uboda u prsni koš svom izvanbračnom suprugu Dejanu Slivaru. Ubojstvu su svjedočila maloljetna djeca, dvoje Slivarove djece iz njegova prvog braka i njezino dijete koje je dobila s drugim partnerom. Slivarov maloljetni sin pokušao je ocu zaustaviti krvarenje, dok je njegova kći otrčala do susjeda po pomoć. Nesretnom muškarcu, međutim, nije bilo pomoći.

Nakon ubojstva Slađana Brkić prvo je zaprimljena na Odjel psihijatrije u bolnici u Koprivnici, a zatim joj je određen pritvor te je smještena u istražni zatvor, gdje je i danas. Ubojstvo je počinila u visokom stupnju trudnoće, a tijekom prve polovice ožujka premještena je u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu, gdje je rodila djevojčicu i na taj je način postala prva žena u Hrvatskoj koja je rodila u pritvoru.

Njezin petogodišnji sin je udomljen, a brigu o novorođenoj djevojčici preuzeo je Centar za socijalnu skrb. Brigu o djeci ubijenog Dejana Slivara, preuzeo je njihov stric, odnosno brat ubijenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:11