BRANKO KOLOPER

Kako su posrnulom poduzetniku kola krenula nizbrdo: ‘Bio je zabrinut, spominjao je dužnike...‘

Osumnjičeni ubojica četiri osobe u Šibeniku i Vodicama, po neslužbenim informacijama, je Branko Koloper, vlasnik tvrtke ‘Matkol‘ koja je po gradu imala lanac pekara
Policijska blokada, Branko Koloper (u okviru)
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cr

Osumnjičeni ubojica četiri osobe u Šibeniku i Vodicama, po neslužbenim informacijama, je Branko Koloper, vlasnik šibenske tvrtke "Matkol" koja je po gradu imala lanac pekara.

Nakon što je izrešetao tri osobe u šibenskom predjelu Ražine, Koloper je sjeo u automobil i odvezao se do Vodica gdje je ispred trgovine "djelo" ubio Tedija Slamića, izvršnog direktora trgovačkog lanca "Djelo".

Po gradu se već odmah nakon što su mediji objavili da je došlo do ubojstava pronijela priča po kojoj je Koloper na sastanak u Ražine, ispred svog proizvodnog pogona zvao stečajnu upraviteljicu Danek i Šparadu.

image
Branko Koloper
Facebook

Nesretnu je ženu očito dovezao muž na mjesto sastanka, a kada je stigao i Šparada, umjesto da se dogovore, Koloper je zapucao iz kalašnjikova.

image
Branko Koloper
Facebook

Nakon toga odvezao se do Vodica, a tek se treba utvrditi je li znao da će se tamo ispred svog dućana naći Slamić ili je i njega navukao na sastanak.

Reporter Slobodne Dalmacije sjetio se prvog susreta s Brankom Koloperom. Kaže kako je odavao dojam veselog, dobro raspoloženog i uspješnog poduzetnika, koji je bio uvijek spreman pomoći nekome ili nekoj šibenskoj dobrotvornoj akciji. Njegova tvrtka „Matkol“ je u to doba poslovala više nego dobre.

Prodavala je marende u šibenskim osnovnim školama, opskrbljivala kruhom i kolačima mnoge trgovine. Bio je viđen građanin na svim manifestacijama. Svejedno, je li bila riječ o Noći muzeja, kazališnim ili sportskim priredbama. Posebno je bio zaljubljen u odbojku, gdje je u jednom razdoblju obnašao i funkciju čelnika odbojkaškog kluba. Bio je i sponzor mnogim priredbama.

A onda su prije tri godine Koloporeva poslovna kola krenula nizbrdo. Viđao sam ga sve rjeđe. Očito su ga pritiskale njegove teškoće, pokretanje stečajnog postupka.

Pričali smo i šetali Poljanom. Bio je zabrinut, govorio da bi taj stečajni postupak trebalo odgoditi, jer da sve financijske probleme, kako je tvrdio, može pokriti vrijednost njegovih nekretnina. Spominjao je i svoje dužnike, ali nije odavao dojam čovjeka, koji je spreman na teške poteze. Očito se nešto u njegovoj glavi nešto prelomilo. Ne mogu dokučiti zašto je „pukao“. No, vrlo je vjerojatno da je bio neki povod za to.

Branko Koloper je razveden i ima dva sina. Vjerojatno bi oni znali sve bolje objasniti, ali kako ih u ovako teškoj situaciji pitati bilo što, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:49