TRANSKRIPTI DOPISIVANJA

Kako su Rimac i Žalac lomile otpor HBOR-a: ‘To kraljice! Još to odradimo pa vikend u Veneciji‘

"Darko Horvat je protiv kredita HBOR-a. Njega moramo svakako", pisao je Bašić Rimac, tražeći da mu ugovori sastanke s nizom ministara
Žalac i Rimac
 Cropix

Josipa Rimac piše Gabrijeli Žalac o jedrenju:

- Bila sam s Ruškom (Ružica Njavro) i slažemo pakleni plan. "Ajde", odgovara Žalac. "Otet ćemo te od 6. do 9. kolovoza", piše Rimac. "Otmite me", piše Žalac. "Idemo nas tri, možemo povesti Katu i Megi i isplovljavamo, ali nitko ne smije znati. Jednostavno moramo pobjeći, nas dvije smo sve smislile i brod i sve i nitko neće znati di smo. Bit će nam super. To su tri noći, danas sam sve dogovorila. Imam prijatelja koji voli i tebe i mene i Rušku i stalno pitaju za tebe, a više od svega su dragi prijatelji", piše Rimac, na što joj Žalac odgovara "Luda si ko šiba".

Lobiranje za kredit HBOR-a:

"Od jutra radim na HBOR-u, kontaktirala sam i Marića i Žalac", piše Rimac. "Daj ih pritisni danas da daju povećanje", piše Bašić. "Danas idem u HBOR", kaže Rimac. Malo kasnije mu piše: "Sad sam s ministrom Pavićem i onda mi dolazi Oleg". "Moraš slomit Marića", piše joj Bašić. "Tole mi se još nije javio", piše Rimac Bašiću u drugoj prepisci. "Pritisni ga", odgovara joj Bašić. "Milenko je kod Tamare, podrži ga malo. Vjetropark je u izgradnji", pisala je Rimac ministru financija Zdravku Mariću.

Međutim, svi njezini pokušaj na kraju bi završili u slijepoj ulici. "Jesi ti sigurna da vas se šikanira, jer Bašić sad traži da sav iznos ide preko HBOR-a, a nitko od drugih banaka više nije unutra. Nikada toliki iznos HBOR nije odobrio ni približno", pisao je Tolušić Rimac nakon što su se Rimac i Bašić žalili da ih ravnateljica HBOR-a šikanira. "Darko Horvat je protiv kredita HBOR-a. Njega moramo svakako", pisao je Bašić Rimac, tražeći da mu ugovori sastanke s nizom ministara koje su mislili privoliti da im daju podršku kroz Nadzorni odbor HBOR-a.

"Dogovorila sam ti novi sastanak s Marićem", piše Rimac. "Ti si kraljica", kaže Bašić. "Još da to odradimo i idem za vikend u Veneciju da se malo odmorim, a onda u nove radne pobjede", piše Rimac. "Nadam se da ću uspjet odradit i dat ću sve od sebe, jer je čovjek (Bašić) legenda", piše Žalac Josipi Rimac. "Je. I to godinama", odgovara joj Rimac. "Reći ću i šefu da nije normalno to što mu rade", kaže Žalac. "Znam, on je prijatelj koji je uvijek tu kada treba. Već deset godina. I korektan je", piše Rimac Gabrijeli Žalac, a ova joj odgovara: "Rijetki su takvi ljudi".

Josipa Rimac tipka predsjedniku Uprave HPB-a Tomislavu Vuiću: "Pazi na moje poduzetnike". "Je si se zbrojio oko mojih?" piše Rimac. "Ne ignoriram te, ali banke nisu toliko brze pogotovo ne za desetke i stotine milijuna eura", odgovara čelnik HPB-a. "Sad si ti na potezu. Ja bih željela da se taj projekt realizira i uspije", piše Rimac Vuiću.

"Samo mi to sredi i vječni sam ti dužnik", piše njoj Miljenko Bašić nakon što je Rimac kontaktirala Vuića. "Oni (HPB) će se za to morati udružiti s PBZ-om da bi dali maksimalni iznos", piše Rimac Bašiću. "To je proces za koji nemamo vremena", odgovara Bašić.

Rimac ponovno pita Vuića: "Kako napreduju moji vjetraši?".

"Sutra idem kod Vujića u HPB, a Marić ide u srijedu i aktivirao se", piše Rimac Gabrijeli Žalac. "Ajde. I trebamo pomoć sa svih strana, a svi su kao kuvane noge i vrijeme ide. Ja ću zvati Zdravka i Tamaru i biti dosadna", kaže joj Žalac.

Predsjednik uprave HPB-a:

"Rimac i Bašić su me stalno tražili da HPB odobri CEMP-u kredit od 30 milijuna eura, iako je najveći kredit koja je banka mogla podnijeti bilo 15", ispričao je na kraju USKOK-ovim istražiteljima Vuić, rekavši kako mu je Rimac govorila da nakon završetka političke karijere namjerava raditi u CEMP-u. Bašić me na jednom sastanku zatražio 50 milijuna eura kredita te mi rekao da će mi se odužiti, a ja sam napustio sastanak i rekao da ćemo dalje razgovarati samo službeno i to u prostorijama banke."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 00:40