DEBELI DOSSIER

Kakva karijera: Uhićen vrlo produktivni razbojnik iz Siska - ima samo 19 godina i 59 kaznenih djela

Svi ukradeni predmeti su pronađeni i oduzeti te će biti vraćeni oštećenima. Razbojnik je pak - pušten
 CROPIX

SISAK - Policija u Sisku uhitila je razbojnika, 19-godišnjeg R. S. iz Siska, koji ima samo 19 godina i zavidnu kriminalnu karijeru. Naime, u policijskom dosjeu ovog mladića čak je 59 kaznenih djela. Uhićen je zbog počinjenja 11 teških krađa i tri krađe počinjene od studenog prošle godine do sredine siječnja ove godine u Sisku. Istraživanjem je utvrđeno da je iz prostorija sisačkog Doma kulture ukrao službeni mobitel, dok je iz Kazališta 21 ukrao manji novčani iznos.

Provalio je i u ugostiteljski objekt u Ulici Božidara Adžije i ukrao manji iznos novca, dok je i iz crkve Sv. Križa na Trgu bana Jelačića također ukrao manji novčani iznos.

Iz prostorije koju koristi jedna sisačka udruga u Rimskoj ulici ukrao je reciver za slušalice i pojačalo za DVD, dok je u Ulici braće Kavurića provalio u skladište sportske opreme i u prostorije servisa skijaške opreme iz kojih nije ništa ukrao, kao niti iz prostorija Gradskog stadiona u Brnadovoj ulici u koje je također provalio.

Iz prodavaonice u Ulici Barice Rapić je ukrao digitalni foto aparat, a u Lovrićevoj ulici je provalio u ured iz kojeg je ukrao printer-skener, te ga potom prodao.

Nadalje je utvrđeno da je u Rimskoj ulici nasilno ušao u prostorije Narodne knjižnice i čitaonice i ukrao nekoliko tisuća kuna, dok je u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog provalio u prostorije tijela državne uprave i ukrao dva mobitela i ključ službenog automobila. Ključeve službenog vozila i prijenosno računalo ukrao je i iz prostorija sisačkog poduzeća u Ulici braće Kavurića. Nakon što se vozilom koristio, oštećenog ga je vratio na mjesto s kojeg ga je i odvezao.

Zadnje teške krađe počinio je sredinom ovog mjeseca kada je provalio i u Dom zdravlja u Tomislavovoj ulici i u nekoliko liječničkih ordinacija u Ulici braće Kavurića, gdje je ispreturao stvari te ukrao jednu lampu, dok je iz liječničke ordinacije u Kovačićevoj ulici ukrao manji iznos novca.

Svi ukradeni predmeti su pronađeni i oduzeti te će biti vraćeni oštećenima, a 19-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen zbog 11 teških krađa i tri krađe te je doveden pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke radi daljnjeg privođenja Županijskom državnom odvjetniku. Kako doznajemo, državni odvjetnik ga je nakon ispitivanja pustio na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 11:08