KOD VINKOVACA

KAKVA NEODGOVORNOST I BEZUMLJE! Mrtav pijan sletio s ceste dok je vozio suprugu četvero djece u dobi od 1 do 9 godina, nitko nije bio vezan

 
 Zeljko Hajdinjak / Ilustracija / CROPIX

Samo zahvaljujući pukoj sreći u četvrtak je oko 18,50 sati kod Vinkovaca izbjegnuta veća tragedija nakon prometne nesreće koju je izazvao pijani 44-godišnjak iz Ivankova i u kojoj je, srećom, samo lakše ozlijeđeno njegovo četvero maloljetne djece u dobi od 1, 4, 7 i 9 godina.

Pijani vozač i otac vozio je automobil u kojem je na stražnjem sjedištu sjedilo četvero njegove djece koja se nisu nalazila u dječjim sjedalicama, niti su bila zaštićena sigurnosnim pojasom, dok je njegova supruga i majka njihove djece bila na mjestu suvozača. Ni on nije koristio sigurnosni pojas.

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su da je do nesreće došlo u trenutku kada vozač, krećući se iz smjera Jarmine u smjeru Vinkovaca, nakon nadvožnjaka iznad željezničke pruge na vinkovačkoj obilaznici, zbog neprilagođene brzine nije bio u mogućnosti skrenuti odnosno pratiti smjer ceste te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put.

On i supruga prošli su bez ikakvih ozljeda, dok su djeca pretrpjela lakše ozljede, a njemu je izmjereno 1,8 promila alkohola, zbog čega je zadržan u Policijskoj postaji na triježnjenju, a slijede mu i odgovarajuće prijave zbog nekoliko počinjenih prekršaja.

'Obzirom da svakodnevno policija poduzima preventivno-represivne aktivnosti s ciljem upoznavanja građana o opasnostima koje prijete u prometu na cestama, pojedinci zanemaruju savjete i preporuke za sigurno sudjelovanje u prometu čime ugrožavaju sebe, svoje najmilije i imovinu. Okolnosti pod kojima se dogodila ova prometna nesreća posebno ističemo jer su počinjeni prekršaji (brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice, prijevoz jedne osobe više od onoga koliko je upisano u prometnoj dozvoli) prisutni kumulativno', izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Vozaču slijedi i prijava Centru za socijalnu skrb zbog djela počinjenog na štetu djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:26