MORE TUGE

‘Kakva tragedija! Tek smo pokopali Jakova (21), a sada se spremamo za novi pogreb‘

Bračni par iz okolice Požege izgubio je život nakon pada s motora, iza njih ostalo troje maloljetne djece

Tragično preminuli mladi bračni par

 Screenshot Facebook

Još se nisu oporavili od šokantne smrti 21-godišnjeg hrvatskog vojnika Jakova Bočkaja, a u Jakšiću, mjestu nedaleko od Požege, slaže se tuga na tugu. Stravična pogibija Kreše (41) i Anite (39) Vidović, supružnika i roditelja troje maloljetne djece, ostavila je bez teksta mještane Jakšića, ali i okolnih mjesta Požeštine.

Bračni drugovi život su izgubili u nedjelju poslijepodne u Novim Mihaljevcima nakon što su motociklom kojim je upravljao Krešo, a Anita bila suvozačica, prešli na drugu stranu kolnika i udarili u automobil koji je naišao iz suprotnog smjera.

- Bože, kakva se to tragedija nadvila nad nas! Prošli smo tjedan pokopali Jakova, a sada se već spremamo za novi pogreb. Teško je naći prave riječi kojima bi se izrazila ova tuga. Jakov je bio na početku svog života, a Krešo i Anita bili su dragi ljudi i pravi prijatelji, brižni roditelji... - rekao nam je jedan mještanin Eminovaca, mjesta pokraj Jakšića u kojem je živio tragično preminuli Jakov Bočkaj, ali i mjesta kojega s Jakšićem vežu brojne veze, prijateljstva, rodbinski i obiteljski odnosi, tako da je tuga zavladala u oba sela.

U Jakšiću praktički još nisu ni spustili zastave s pola koplja, a sada će žalovati i sljedećih nekoliko dana.

‘Krešo nikada nije divljao‘

- Proglasio sam utorak danom žalosti. Nikada nam se ovakvo što nije dogodilo. Tuga je prevelika, bez riječi sam, jednostavno ne mogu govoriti - u kratkom nam je razgovoru rekao Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić, kojega je dopala nezahvalna uloga da u sedam dana mora dva puta proglasiti dan žalosti na području općine koja živi neke od svojih najtužnijih dana.

Šok i nevjerica su i u obitelji tragično preminulih Kreše i Anite. Još od nedjelje poslijepodne kad se doznalo za tragediju, njihova obiteljska kuća mjesto je susreta, suza i boli zbog njihovih prerano okončanih života.

- Krešo nikada nije divljao na motoru. Bio je veliki zaljubljenik u motore, ali uvijek pažljiv kao vozač. Što se dogodilo, možemo samo nagađati, ali to nam neće pomoći ni ublažiti veliku tugu - rekao je član obitelji koja se priprema za pogreb koji će biti u utorak.

Brinu pri tome i da Krešina i Anitina djeca, sin i dvije kćeri, dobiju svu potrebnu skrb, ljubav i suosjećanje koje im je nužno i koje će im tek trebati u vremenima ispred njih.

Rado viđeni

Prijatelji i obitelj za njih će reći da su bili vrlo društveni, sa širokim krugom prijatelja i poznanika, uvijek rado viđeni u društvu, na motosusretima...

- Koristili su svaki trenutak slobodnog vremena da sjednu na motor pa su tako i nedjelju odlučili provozati se do Velike. Nitko nije ni slutio da je to zadnji put - rekao je jedan njihov prijatelj. Krešo je bio zaposlen u jednoj građevinskoj tvrtki, a Anita je vodila svoj frizerski salon u Jakšiću.

Od njih su se oprostili i prijatelji iz Moto kluba Tsunami iz Požege. Iako nisu bili formalno članovi kluba, oboje su bili njihovi rado viđeni prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:04