PREOKRET U ISTRAZI

Kamere u parku riješile misterij smrti Denisa Tota: ‘Srušio se na asfalt, a oni su ga mlatili...‘

Makedonska policija zbog smrti hrvatskog rukometaša privela je dvije osobe, a za trećom se traga

Denis Tot

Zbog smrti Denisa Tota, 27-godišnjeg rukometaša skopskog Butela, uhićene su dvije osobe, a za trećom se traga. Priopćio je to jučer MUP Sjeverne Makedonije te je sada sasvim izvjesno da je njegova smrt nasilna i posljedica kaznenog djela. MUP u Skoplju danas je dao opširno priopćenje iz kojeg je vidljivo da su i snimke nadzornih kamera pomogle policiji ustanoviti što se događalo ispred diskoteke u središtu Skoplja.

Policija je ustanovila da je u četvrtak oko 3.30 ispred noćnog kluba u Gradskom parku došlo do svađe između osobe D. T. (28) iz Republike Hrvatske s privremenim boravkom u RSM te A. Lj. (28), K. L. (19) i A. K. (22) iz Skoplja, pri čemu su ga trojica napala i udarila u glavu, a on je glavom udario o asfalt i izgubio svijest, priopćio je MUP. Međutim, kako makedonski javljaju, trojac nasilnika tukao je Tota i dok je bez svijesti ležao na asfaltu.

Dalje se navodi da je Tot hitnom medicinskom pomoći prebačen u Hitni centar Klinike "Majka Tereza" gdje mu je pružena liječnička pomoć uz reanimaciju te je stavljen na respirator, u kritičnom stanju.

Prema pisanju portala u Makedoniji na snimcima nadzornih kamera vidi se kako mladić i djevojka izlaze iz kluba "Privilege" i ulaze u taksi, a za njima je krenuo Tot. Nakon toga su izašli iz vozila i mladić mu je udario dva šamara, a rukometaš je odmah pao na tlo, dok ga je djevojka nekoliko puta nogom udarila po glavi. Mladi rukometaš se uopće nije micao, niti je pružio otpor. Nakon što su vidjeli da je bez svijesti, pokušali su mu pomoći i reanimirati ga, ali nisu uspjeli, nakon čega su pobjegli s mjesta događaja, a taksi je otišao kada je izbila svađa, piše portal. Navodno su neke ozljede nanesene bokserom.

Prema riječima liječnika, ozlijeđeni je imao srčani udar i u petak je podlegao ozljedama. O događaju je bio obaviješten dežurni državni tužitelj iz Osnovnog državnog odvjetništva u Skoplju te je po njegovu nalogu tijelo preminulog predano na obdukciju. Istovremeno su dostavljeni i videozapisi sa sigurnosnih kamera, Sigurnog grada i noćnog kluba, a EUMNA u SIA Skoplje pokupila je predmete pokojnika koji će biti predani OKTIV-u u MUP-u na vještačenje.

Kako navodi MUP, u petak je u prostorijama ENK u Policijskoj upravi Skoplje, u nazočnosti branitelja, obavljen službeni razgovor s više osoba, među kojima i dvoje osumnjičenih. Po naredbi suca za prethodni postupak Osnovnog kaznenog suda Skoplje u petak je obavljen pretres u kući osobe A. Lj., koja je nedostupna organima provođenja i uz potvrdu o privremenom oduzimanju oduzeti su predmeti koji će biti dostavljeni na vještačenje OKTIV-u pri MUP-u. Za A. Lj. (28) iz Skoplja se traga. Nakon obdukcije i svih formalnosti potrebnih za prijevoz tijela preminulog Denisa Tota, 27-godišnjeg rukometaša skopskog rukometnog kluba Butel, koji je preminuo u petak poslije podne nakon što je u četvrtak u 4.11 dovezen bez svijesti u skopski Klinički centar, obitelj će se u nedjelju vratiti u Đakovo.

Kako smo doznali, na posljednji ispraćaj rukometaša, koji je prema rezultatima obdukcije preminuo zbog zastoja srca, doći će cijeli rukometni klub, igrači i vodstvo.

- U subotu smo pripremili svu dokumentaciju za prijevoz - rekla nam je Nives Tiganj, veleposlanica Republike Hrvatske u Sjevernoj Makedoniji, koja je još od četvrtka bila u kontaktu s liječnicima, policijom i obitelji nesretnog rukometaša. Liječnici intenzivne skrbi su više od 30 sati vodili bitku za njegov život, ali ga, nažalost, nisu uspjeli spasiti. "S dubokom tugom i nevjericom primili smo vijest o smrti našeg Denisa Tota. 27-godišnji hrvatski reprezentativac prvu je sezonu odigrao u Butelu Skopje i bio veliki profesionalac na rukometnom terenu i u inozemstvu. Obitelji i najbližima izražavamo najdublju sućut. Denise, počivaj u miru, pamtit ćemo te zauvijek!" objavio je RK Butel na svom profilu na društvenoj mreži. Noćni klub Privilege u trgovačkom centru u središtu Skoplja popularno je mjesto izlaska tamošnje mladeži. Kako smo doznali, riječ je o narodnjačkom klubu i kad se zatvore svi lokali, mladi odlaze u Privilege. Denis Tot iz poznate je rukometne obitelji, otac Igor poznati je slavonski rukometni trener koji trenutno vodi klub Đakovo-Croatia. Denis je igrao za rukometne klubove iz Bjelovara, Poreča, igrao je u Španjolskoj za Ademar Leon, austrijski Bruck te za Butel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 18:24