HRVATSKI KRIMINALIST

‘Kamo je išao Matej, zašto je hvatao taksi? Na ta pitanja mogu odgovoriti oni koji su bili s njim u klubu‘

Tonči Prodan, iskusni kriminalist, pojasnio je da je u slučaju nestanka Mateja Periša bilo niz kontradiktornih informacija

Potraga za nestalim Matejem Perišem u Beogradu

 Tom Dubravec/Cropix

Niske temperature, snijeg i led, dodatno otežavaju potragu za nestalim Matejem Perišem. Za policiju su bitni posljednji kontakti.

''Svaki kontakt može biti od izuzetne važnosti, osobito zadnji jer bi mogli ukazivati na razloge. Tu ima nekoliko pitanja. Kamo je išao, zašto je hvatao taksi...? Na ta ista pitanja mogu odgovoriti i osobe koje su bile s njim u klubu, je li bilo nešto sporno s obzirom na to da je bilo niz kontradiktornih informacija...'', pojasnio je kriminalist Tonći Prodan u Dnevniku Nove TV.

Pitanje je, ističe Prodan, ''je li Periš iz nekog banalnog razloga istrčao iz kluba ili odgovor možda leži u povijesti njegovih odnosa s nekim iz toga kluba ili izvan njega''.

Veseli ga da su hrvatski kriminalisti otišli u Srbiju.

''Kao struka zasigurno znaju više i oni sada mogu nastaviti dio istrage na našem području. Mogu ući u povijest njegova života i utvrditi je li postojala neka devijacija zbog koje se sve ovo dogodilo'', ističe Prodan.

Smatra da se kasno krenulo u pretragu rijeke.

''Ako je glavni medij bila rijeka, a tamo nisu pronađeni biološki tragovi, onda je srpska policija izašla tamo tek peti dan kada smo vidjeli njihove političare koji se voze rijekom, to je više političko paradiranje nego stvarni rad'', napominje Prodan te dodaje da ne ulazi u rad policije.

''Ako se ispostavi da se dogodio nesretan događaj kraj rijeke, onda bi moglo ispasti da je fingirano kazneno djelo'', ističe Prodan te dodaje da je vrlo važno istaknuti da policija može napraviti forenziku svih njegovih kontakata, računala. ''Tu možda leži odgovor. Važno je prikupiti i informacije svih građana. To su mogle biti osobe koje su recimo vlasnici smještajnog objekta i slično'', zaključio je Prodan za Dnevnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2022 13:03