GOSTI GA ZAUSTAVILI

Kanađanin u Istri kroz termosicu snimao golu djecu, u bijegu pao i ozlijedio se

- Obucite djeci kupaće kostime i pripazite kakve fotografije djece dijelite na društvenim mrežama, poručuju iz policije
 Pu Istarska/

Termos boca i mobitel te kamera u njoj poslužili su razvratnom Kanađaninu da u naturističkom kampu na području Rovinja snima golu djecu. Čim su gosti kampa u srijedu predvečer uočilu čudno ponašanje 63-godišnjeg kanadskog državljanina koji se kao ukopan ‘ustoličio‘ kod bazena s toboganom gdje su se igrala djeca te kako pritom čvrsto drži termosicu i prilagođava ju prizorima, odmah su alarmirali policiju. Bilo je to oko 18.45 sati kada je u rovinjski kamp po drugi puta za redom ovoga tjedna stigla policija, a s obzirom da je u jednom trenutku muškarac počeo bježati, trčeći se i ozlijedio jer je pao. Na kraju je kanadski državljanin razvratnog uma kazneno prijavljen za iskorištavanje djece za pornografiju i smješten je u pulski pritvor.

image
Pu Istarska/

- Njegovo ponašanje pobudilo je sumnju kod gostiju da snima djecu, a kada su mu prišli počeo je bježati. Gosti kampa uspjeli su ga zaustaviti i pozvati policiju, a policijski službenici su ga uhitili zbog sumnje da je snimao nagu djecu. Kod osumnjičenog su pronašli mobitel i kameru koja je bila sakrivena u termos bocu obloženu kartonom te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage i pronašli inkriminirajući sadržaj. Također je pretraženo i vozilo njemačkih nacionalnih oznaka koje 63-godišnjak koristi te su prilikom pretrage vozila policijski službenici pronašli i oduzeli prijenosno računalo, tablet, uređaje za pohranu multimedijalnih sadržaja s USB priključcima i druge predmete koje će, otkrivaju iz PU istarske, pregledati u narednim danima.

Ujedno policija podsjeća kako su se ove godine uključili u kampanju ‘‘Sunce nije jedino čega se trebamo čuvati na plaži‘‘, a koju provode Centar za nestalu i zlostavljanu djecu i Centar za sigurniji Internet Hrvatska s ciljem podizanja svijesti javnosti o problemu fotografiranja i snimanja nage djece na plažama i kupalištima.

- Roditeljima savjetujemo da čuvaju svoju djecu i da prate gdje su i što rade na plaži. Obucite djeci kupaće kostime i pripazite kakve fotografije djece dijelite na društvenim mrežama. Ukoliko uočite sumnjivu osobu koja snima djecu, o tome odmah obavijestite policiju na broj 192 - apel je istarske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:49