UŽAS U PULI

Kanađanina u hostelu zatočio, vezao i opljačkao prijeteći mu pištoljem: Polugol je na cesti molio ljude za pomoć

Jedna Puležanka pomogla je nesretnom strancu, pružila mu plahtu, pozvala policiju i čekala na njihov dolazak

Ilustrativna fotografija policije

 Goran Sebelic/CROPIX

Tijekom noći na nedjelju 36-godišnji Kanađanin, koji je odsjeo u pulskom hostelu Antique, proživio je traumatično iskustvo, nakon što ga je 22-godišnjak zatočio, zlostavljao i prijeteći mu pištoljem - opljačkao.

Oba muškarca su, naime, boravila u istom hostelu, jedan kao turist, dok se za drugoga zna tek da je otprije dobro poznat policiji, piše Glas Istre.

Kako se neslužbeno saznaje, Kanađanin je spavao te se probudio usred noći i vidio u sobi čovjeka kako mu pretura po njegovim stvarima. Kad je lopov primijetio da se Kanađanin probudio, zaprijetio mu je pištoljem, vezao ga i nakon što mu je uzeo mobilni telefon i bankovnu karticu, ostavio ga.

Kanađanin je uspio izaći iz hostela te je u potrazi za pomoći izašao na pulski Bulevar.

Vidno traumatiziran, polugol i bos, tek u gaćama i crnoj majici, stajao je na semaforu pored pulske pošte i molio prolaznike za pomoć, piše Glas Istre.

Ruke su mu bile vezane i čvrsto stegnute telefonskom žicom. Ipak, jedna je Puležanka, koja se oko šest i pol ujutro vozila na posao, pomogla nesretnom strancu, pružila mu plahtu, pozvala policiju i čekala na njihov dolazak.

Brzom reakcijom policije nasilnik je ekspresno uhićen na području Rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2022 15:59