VELIKA ZAPLJENA

Karlovačka policija razbila lanac dilera: Nakon pretrage domova nisu im našli samo drogu

Četvorica su uz prijavu dovedena pritvorskom nadzorniku a protiv 18-godišnjaka će biti pokrenut redovni postupak
 Robert Fajt/Cropix

Nakon šestomjesečnog policijskog istraživanja na području Duge Rese i Karlovca palo je pet dilera, zajedno s popriličnom količinama droge vrijedne 300.000 kuna, namijenjene lokalnom tržištu. Voditelj Službe kriminalističke policije PU karlovačke Romano Benković iskazao je zadovoljstvo upravo time - činjenicom da je ovim spriječen lanac opskrbe ilegalnim opijatima u Karlovačkoj županiji.

image

Zgrada karlovačke policije

Robert Fajt/Cropix
image

Zapljenjena droga i oružje

Robert Fajt/Cropix

- Kroz operativna saznanja i sumnje policijski službenici su poduzimali mjere i radnje prikupljanja činjenica i dokaza, te su uhićeni muškarci u dobi 19, 26, 28 i 37 godina, dok se sumnjiči i jedan 18-godišnjak. Četvorica su uz prijavu dovedena pritvorskom nadzorniku a protiv 18-godišnjaka će biti pokrenut redovni postupak. Sumnjiči ih se da su od lipnja 2021. do 12. 12. 2021. nabavljali i preprodavali razne vrste droga na karlovačkom i dugoreškom području te zajedno počinili najmanje 25 kaznenih djela nevlaštene proizvodnje i prodaje droga, rekao je Benković.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix

Nakon uhićenja uslijedile su pretrage domova i prostorija koje su uhićenici koristili, te im je tom prilikom oduzeta droga, pribor za konzumiranje, ali i oružje. Zaplijenjeno im je 76 grama kokaina, 5.106,79 g amfetamina, 1.158 g marihuane, 0,4 g ketamina, priboru za konzumiranje, jedan pištolj s pripadajućim streljivom, dva plinska pištolja, dva jointa te 6 tableta ekstazija.

Benković poziva građane da prijavljuju takve slučajeve, ne samo iz domene droga nego i druga kriminalna djela, ali pritom moli za "strpljenje, jer da bi se istrage provele kvalitetno treba proći i neko vrijeme, u ovom slučaju je trajala šest mjeseci". Ovu skupinu su raskrinkali temeljen saznanja koja policajci u svojem radu prikupe na razne načine, kroz ranije obrade ili neposrednim zapažanjima. Svi uhićenici policiji su od ranije poznati po kaznenim djelima i prekršajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:41