PRIJETI MU DESET GODINA

Karlovčanin šest mjeseci držao žensku osobu u ropstvu i prisiljavao ju na prostituciju

Obećao joj je smještaj u njegovom stanu, iako mu je namjera bila da ona radi njegove zarade muškim osobama pruža seksualne usluge
 Elvir Tabaković/CROPIX

KARLOVAC - Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podnijelo Istražnom odjelu Županijskog suda u Karlovcu istražni zahtjev protiv 45-godišnjeg Karlovčanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima i ropstva. Istražitelji sumnjaju da je na šest mjeseci zatočio jednu žensku osobu te je držao kao robinju i prisiljavao da se za njega bavi prostitucijom.

- Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnjak od početka veljače do sredine kolovoza 2010. godine, u Karlovcu, protivno odredbama međunarodnih konvencija, upoznao žensku osobu i, znajući da je bez novčanih sredstava te bez osiguranog mjesta za stanovanje, neistinito joj obećao smještaj u njegovom stanu, iako mu je namjera bila da ona radi njegove zarade uz novčanu naknadu muškim osobama pruža seksualne usluge. Nakon što mu je povjerovala, odveo ju je u stan gdje ju je, protivno njezinoj volji, držao većinom zaključanu, za svaki izlazak morala ga je zvati, izvan stana se kretala samo uz njegovu pratnju, branio joj je bilo kakve kontakte s drugim ljudima, prijateljima te sa članovima njene obitelji kojima se nije smjela javiti - priopćio je ODO Karlovac.

U priopćenju se navodi da je Karlovčanin žrtvi "pregledavao njen mobilni telefon, fizički je kažnjavao, prijetio joj smrću, tražeći da ima seksualne odnose sa drugim muškim osobama uslijed čega je ona u strahu za svoj fizički integritet kao i uslijed nedostatka novčanih sredstava za vlastite životne potrebe te prostora za stanovanje na to pristajala. Uz prethodni dogovor i naredbu osumnjičenika u dva je navrata pružila seksualne usluge, a novac dobiven od svake dala je osumnjičeniku". Za ovo kazneno djelo propisana je kazna u trajanju od 1 do 10 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:51