DINAMIČNI DUO

KATOLIČKA TEOLOGINJA S NEZAPOSLENIM SUPRUGOM KONOBAROM PROVALJIVALA PO KUĆAMA U RIJECI Halapljivi bračni par medeni mjesec pretvorio u razbojništva

Ilustracija
 Vlado Kos / CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 39-godišnjeg V. B. i njegove 41-godišnje supruge A. B. iz Rijeke, tereteći ih da su dvaput pokušali izvesti teške krađe, i to točno 32 dana nakon što su sklopili brak. Oba slučaja zbila su se 29. kolovoza prošle godine, u poslijepodnevnim satima. Po optužbi, supružnici su prvu provalu izveli između podneva i 14 sati u Matuljima, kada je 39-godišnjak, uporabivši podesan predmet, otvorio prozor jedne obiteljske kuće u Ulici Jugova rebar. Žena je pazila na nailazak slučajnih prolaznika dok je muž pretraživao kuću, ali mu se na koncu nije činilo ništa dovoljno vrijedno za ukrasti, piše Novi list.

Tandem lopova se tereti da je nakon toga, između 14 i 14.45 sati, uzeo kao metu obiteljsku kuću u naselju Sroki na Viškovu. Muž je opet podesnim predmetom otvorio prozor blagovaonice, dok je supruga pazila na nailazak slučajnih prolaznika. Provalnik se dao u pretraživanje kuće, no u tome ga je zatekao vlasnik pa se ovaj – bez da je išta ukrao – dao u bijeg i skočio kroz prozor. Ali, prozor je bio na visini od više od tri metra (317 centimetara) pa je provalnik ozbiljno ozlijedio noge.

Vlasnik kuće, umirovljeni policajac u osamdesetim godinama, sustigao je provalnika koji se dao u bijeg. Lopov ga je pak tada pošpricao sprejem suzavcem. U daljnjem bijegu pomogla mu je partnerica koja je automobilom sišla s ceste i primaknula se bliže mjestu događaja, kako bi ga smjestila u auto.

Tužiteljstvo predlaže da sud 39-godišnjem Riječaninu izrekne bezuvjetnu kaznu od godinu dana zatvora, a njegovoj kompanjonki uvjetnih deset mjeseci zatvora. On je u istrazi, na prvom ispitivanju u tužiteljstvu, priznao slučaj na Viškovu, tvrdeći da njegova partnerica nije znala da ga vozi u krađu, već joj je rekao da ide naplatiti neke dugove. O drugom deliktu se odbio izjašnjavati. Optuženica se odlučila na obranu šutnjom.

Prema službenim podacima, oboje supružnika je nezaposleno. On je po zanimanju konobar, već osuđivan, a supruga – diplomirana teologinja, sa završenim Katoličkim bogoslovnim fakultetom, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:12