RAZBOJNIK

POD OKRILJEM NOĆI MUZEJA OPLJAČKAO ZAGREBAČKI MUZEJ ILUZIJA Upao im u prostorije i domogao se ladice pune keša pa pobjegao kroz prozor

Muzej iluzija
 Bruno Konjević / CROPIX

I dok velika većina u muzeje diljem zemlje odlazi kako bi nešto novo naučili i vidjeli, a pogotovo tu priliku iskoriste tijekom Noći muzeja kada je ulaz u dosta njih i besplatan, ima i onih građana koji jedva dočekaju da se vrata muzeja zatvore pa da krenu u lopovsku akciju.

Naime, pod okriljem noći u petak, točnije između ponoći i 8 sati ujutro, Muzej iluzija u zagrebačkoj Ilici našao se na meti lopova.

Nepoznati "kulturnjak" je provalio u muzej obivši prethodno prozor, nakon čega je prošetao unutrašnjošću te pronašao ladicu s novcem. Ukrao je oko 7000 kuna i potom brže-bolje pobjegao kroz prozor u nepoznato.

Da su imali nezvanog gosta, djelatnici Muzeja su izvijestiili policiju oko 8 sati ujutro koja je obavila očevid i izuzela sve tragove koje je eventualno kradljivac ostavio.

Hoće li istražiteljima pomoći snimke nadzornih kamera na okolnim zgradama kako bi se rekonstruirao tijek bijega i ušlo u trag provalniku, pokazat će istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 07:32