U CENTRU ČAKOVCA

Nasilni srednjoškolac maltretirao dijete: ‘Prijetio mi je nožem i žicao novac‘

Stariji maloljetnik će narednih 30 dana provesti u varaždinskom pritvoru, prijavljen je za pokušaj razbojništva i krađu bicikla

Policija privođenje

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Zbog pokušaja razbojništva i krađe od prije dva tjedna u centru Čakovca u pola bijela dana i to na štetu jednog djeteta i 19-godišnjakinje, narednih mjesec dan iza rešetaka varaždinskog zatvora, odlukom sutkinje istrage, provesti će jedan srednjoškolac, stariji maloljetnik.

Njega je međimurska policija kazneno prijavila da je 14. travnja oko 14 sati prvo žicao jedno dijete novac. Zatim je dječaka nastavio pratiti ulicama grada da bi mu potom odlučio zaprijetiti manjim nožem. Tražio ga je pritom da mu preda torbu na pregled. Dječak je u tom trenutku protrnuo od straha i rasplakao se pa je osumnjičeni odustao od dovršenja kaznenog djela.

Čakovečki policajci su, također, utvrdili da je četiri dana poslije nemirni duh tog maloljetnika nastavio haračiti gradom pa je iz stalka za bicikle ispred supermarketa u sklopu trgovačkog centra u Svetojelenskoj ulici, ukrao bicikl koji je bio laka meta jer nije bio zaključan.

- Prema izjavi 19-godišnje vlasnice bicikla materijalna šteta procijenjena je na 500 eura. Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki detektivi pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasnici. Prema maloljetnom osumnjičeniku zbog dva kaznena djela podnesene su prijave nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku PU međimurske - kažu iz PU međimurske navodeći i da mu je sutkinja istrage potom, a temeljem naloga državnog odvjetnika, odredila istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:27