ODLUKA SUDA

Katušiću 38 mjeseci za pljačku duty free shopa, Saneli Hodžić ponovno će se suditi

Dok je Katušić na kraju suđenja priznao djelo, Hodžić je do kraja tvrdila da nije kriva
Antun Katušić
 Tonči Plazibat/Cropix

Saneli Hodžić (41), koju je Županijski sud u Dubrovniku lani u svibnju bio nepravomoćno osudio na tri i pol godine zatvora zbog pomaganja u spektakularnoj pljački pošiljke novca iz duty free shopa u dubrovačkoj zračnoj luci, sudit će se ponovno.

To je odlučio Vrhovni sud prihvaćajući navode njezine žalbe, prema kojoj nije utvrđen dostatan stupanj krivnje da je i ona pomagala u pljački.

Vrhovni sud je, pak, potvrdio osuđujuću presudu Antunu Katušiću (46) koji je također zbog pomaganja u istoj pljački bio nepravomoćno osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora te koji se, premda je priznao djelo, žalio na presudu. Naime, Katušić se žalio da je sud u presudi pogrešno primijenio pravo te da je on trebao biti osuđen zbog pomaganja u pljački, a ne kao supočinitelj.

Pošiljka novca, točnije torba s utrškom od 652.000 kuna, ukradena je 21. listopada 2019. godine. Dvojica naoružanih napadača otela su je od zaposlenika, nakon čega su pobjegli ukradenim motociklima. Ubrzo su policija i Državno odvjetništvo kao počinitelje pljačke identificirali dvojicu već prije osuđivanih kriminalaca iz BiH, braću Alena i Adija Alića, ali oni su pobjegli u BiH te su nedostupni hrvatskom pravosuđu.

Za organiziranje pljačke, odnosno pomaganje Alićima optuženi su Katušić i Hodžić, supruga jednog od braće Alić. Dok je Katušić na kraju suđenja priznao djelo, Hodžić je do kraja tvrdila da nije kriva. Vrhovni sud je presudi najviše "zamjerio" što je prvostupanjski sud interpretirao da je Katušić priznao da je u pljački sudjelovala i Hodžić, a što ovaj nije učinio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:53