NIZ KAZNENIH DJELA

KAŽIMIR A. JE NEKOĆ PALIO, A SADA DILA Kad je uhvaćen s kokainom izvadio je snop novčanica i rekao policajcima: 'Izvolite, poslužite se'

Ilustracija
 Damir Krajač / Hanza Media

Omiški policajci prijavili su 25-godišnjeg Kažimira A. za niz kaznenih djela - davanje mita, sprječavanje dokazivanja i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama - a sve nakon što su ga u srijedu u Dugom Ratu uočili kako stoji pored automobila, piše Slobodna Dalmacija.

Kad je vidio policajce, Kažimir je iz prozirne vrećice po podu prosuo bijelu praškastu materiju, a vrećicu s ostatkom droge, za koju je poslije utvrđeno da se radi o kokainu, bacio je na pod. Policajcima je pri tom nudio mito.

Izvadio je iz džepa smotuljak novčanica u kojem se nalazilo nekoliko tisuća kuna i eura te im je rekao da se posluže, da se počaste i da zaborave da su ga uopće vidjeli.

No, policajce to nije impresioniralo pa su mu rekli da će ga privesti. U tom trenutku 25-godišnjak se saginje pokušavajući dohvatiti vrećicu koju je prethodno odbacio, no spriječili su ga upotrijebivši silu. Priveden je u omišku policiju gdje mu je oduzeto 10 grama kokaina.

Nije mu, inače, ovo prvi put da ima posla s policijom. Prije sedam godina, kao 18-godišnjak, bio je kazneno prijavljen za izazivanje šumskog požara. Sumnjalo se tad da je svojim motociklom došao u Staro selo Duće te je upaljačem zapalio suhu travu i nisko raslinje, na ukupno tri lokacije, nakon čega je otišao, piše Slobodna Dalmacija.

Sumnjičilo ga se i da je 29. kolovoza 2012. godine na isti način izazvao šumski požar u mjestu Zadvarje, kojom prilikom je izgorjela površina od jednog hektara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:52