LAŽNA UZBUNA

Kaznena prijava protiv državljanina BiH: Triput zvao policiju i lagao im da ga je susjed oteo

Zbog tri poziva koja je 6. srpnja između 1.50 i 3.10 sati odaslao muškarac, pazinska se policija digla na noge

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Prvo je pozivom buzetskoj policiji rekao da ima problema i da ga uznemiruju susjedi u Ulici Jurja Dobrile u Pazinu. Zatim je nedugo potom nazvao isti broj policije prijavivši da je zavezan u stanu susjeda. A treći i posljednji poziv upućen policiji sa svog mobitela sadržavao je i dopunu prethodnog poziva: "Uspio sam pobjeći nakon što sam fizički napadnut i zatočen".

Zbog tri poziva koja je 6. srpnja između 1.50 i 3.10 sati odaslao muškarac, pazinska se policija digla na noge. Utvrdili su da je pozivatelj 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je iz samo njemu znanog razloga odlučio počiniti kazneno djelo lažne uzbune a za što će u konačnici i kazneno odgovarati.

- Policijski službenici postupali su po dojavama 24-godišnjaka te su utvrdili kako je osumnjičeni lažno obavijestio policiju o događaju koji iziskuje hitno djelovanje, odnosno utvrdili su da je počinio kazneno djelo - kažu iz PU istarske navodeći da protiv osumnjičenog ide kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:35