PODRUČJE SEVIDA

Kaznene prijave za pet osoba zbog protupravne gradnje u Marini kod Trogira

Svatko od njih na je svojoj katastarskoj čestici izgradilo građevinske objekte, sve bez pravomoćne izvršne građevinske dozvole
Policija, ilustracija
 Robert Fajt/Cropix

Splitsko-dalmatinska policija prijavila je pet osoba koje sumnjiči da su protupravno izgradili objekte na području Sevida u Marini kod Trogira.

Policija u priopćenju navodi da su osumnjičeni na području Sevida gradili u svojstvu investitora i stvarnih vlasnika katastarskih čestica, od 2016. do 2020. izvan građevinskog područja te unutar granica zaštićenog obalnog područja, koje je odredbama zakona o prostornom uređenju određeno kao područje od posebnog interesa za državu.

Svatko od njih na je svojoj katastarskoj čestici izgradilo građevinske objekte, sve bez prethodnog pribavljanja pravomoćne, odnosno izvršne građevinske dozvole za izvođenje takvih građevinskih radova, navodi policija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravne gradnje protiv 57-godišnjaka, 56- godišnjaka, 51-godišnjaka, 40-godišnjaka i 39-godišnjaka podnesene su kaznene prijave redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:39