NIJE PLATIO POREZ

Kazneno prijavljen srpski državljanin (37) pod sumnjom da je Hrvatsku oštetio za 1,67 mil. kuna

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je s računa tvrtke iz Popovače podigao preko 2,5 milijuna kuna te ih neopravdano potrošio
 Tom Dubravec/Cropix

Sisačko-moslavačka policija kazneno je prijavila 37-godišnjeg srpskog državljanina koji je osumnjičen da je kao direktor tvrtke iz Popovače hrvatski državni proračun oštetio za gotovo 1,7 milijuna kuna.

Policija je izvijestila da je kriminalističko istraživanje nad srpskim državljaninom provelo po zahtjevu sisačkog općinskog državnog odvjetništva zbog sumnje da je odgovoran za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 37-godišnjak od početka kolovoza 2017. do kraja rujna 2018. u više navrata s računa tvrtke podigao ukupno preko 2,5 milijuna kuna, a trošenje nije opravdao niti je vodio propisanu poslovnu dokumentaciju, kažu u policiji.

Nakon što su mu računi plaćeni, Ministarstvu Financija nije uplatio porez na dodanu vrijednost od 1,67 milijuna kuna za koliko je oštetio državni proračun Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:30