UŽAS U DUGOM SELU

Kažnjavani vozač Bolta naletio na djevojčicu na pješačkom. Dijete se danima borilo za život...

Vozač Dubravko već je ranije prekršajno kažnjavan zbog nepropisne vožnje u naseljenom području

Policija, ilustracija 

 Ronald Gorsic/Cropix

Vozač Bolta je u ožujku u Dugom Selu naletio na djevojčicu na pješačkom prijelazu. Ona je od siline udara odbačena na poklopac motora automobila i prednje vjetrobransko staklo, a zatim je pala na kolnik. U bolnici se danima borila za život, piše Danica.hr.

Njezine ozljede su prijelom sljepoočne kosti, tjemene i jagodične kosti, difuzno oštećenje mozga, krvarenje unutar tvrde moždane ovojnice i mekih moždanih ovojnica, prijelom ključne kosti, natkoljenične kosti te nagnječenje pluća.

Vozač Dubravko (54) je priznao da je vozio brže od dopupštenog, a rekao je i da dijete nije vidio na pješačkom prijelazu. Zbog nesreće mu je žao.

- Koliko znam, ispred mene nije bilo vozila, vjerojatno nisam kočio niti usporavao prije pješačkog prijelaza. Tijekom vožnje sam povremeno gledao u mobitel jer sam imao uključenu navigaciju, rekao je tijekom istrage, javlja Danica.hr.

Na suprotnoj strani ceste je jedan vozač zaustavio svoj automobil kako bi propustio pješakinju. Tada je vidio da se Dubravko kreće velikom brzinom i trubio mu kada je vidio da ne usporava. Ipak je došlo do nesreće.

Djevojčici je život spašen brzom intervencijom liječnika, a Danica.hr piše da je vozač Dubravko već ranije prekršajno kažnjavan zbog nepropisne vožnje u naseljenom području.

Za njega se sada traži godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 04:44