DARIO S. NA SUDU

Kažnjen zbog krađe šahtova ispred zgrade Filipovićeva ministarstva: ‘Kako sam ih digao? Lako, rukama!‘

Tužiteljstvo je protiv kradljivca podignulo optužnicu te su za njega tražili 11 mjeseci zatvora

Zgrada ministarstva u kojoj je smješten SEECEL

 Damir Krajač/Cropix

"Ugledao sam šahtove. I nisam se obazirao na kamere. Vidio sam dolje na podu da nema nikakvih pješačkih staza i pokupio sam ih. Otvorio sam vrata auta s kojim sam se dovezao i ukrcao ih. Bio sam sam i odvezao sam ih na odlagalište željeza gdje nisam dobio ni 200 kuna za njih. Kako sam ih digao? Lako, rukama, bez ikakvog alata" - rekao je u svoju obranu u novozagrebačkom tužiteljstvu Dario S. (37), čije je makinacije snimio videonadzor Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Navedena akcija odvila se upravo na parkiralištu zgrade u kojoj se nalazi SEECEL (Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe) u zagrebačkoj Cimermanovoj ulici tog 2. studenog 2022. između 11.20 i 11.40 sati.

Da nedostaju četiri poklopca u vlasništvu Ministarstva, uočila je prva voditeljica zaštitarske službe koja je na noge digla osobu zaduženu za operativno funkcioniranje objekta.

Na njemu se vidi da je ljubitelj sekundarnih sirovina, muškarac star oko 35 godina, visine 185 centimetara koji je na sebi imao crvenu majicu kratkih rukava i plave traperice. Na videonadzoru se vidi i model automobila kao i registarske oznake pa mu je bilo lako ući u trag, a ukupna šteta je oko 530 eura.

S odmakom od godine dana, tužiteljstvo je ovih dana protiv kradljivca podignulo optužnicu te su za njega tražili 11 mjeseci zatvora koje bi morao odraditi kroz rad za opće dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:15