TRAGEDIJA KOD SLAVONSKOG BRODA

'Kćer je trebao odvesti tek par ulica dalje, nije jasno zašto su bili na autocesti'

 
Mjesto nesreće, Josip Ž. i trogodišnja kći (u krugu)
 Danijel Soldo / CROPIX / privatni album

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 15 sati dogodila na autocesti A3 u blizini Bukovlja kod Slavonskog Broda smrtno su stradali Josip Ž. (37) i njegova trogodišnja kćerkica.

Iako iz policije o identitetu poginulih osoba nisu željeli ništa reći uz poruku kako “policija za sada nema službeni podatak o identitetu žrtava koje su stradale u jučerašnjoj prometnoj nesreći na sjevernom kolničkom traku autoceste. Možemo samo potvrditi da je riječ o dvije osobe te da je u tijeku postupak njihove identifikacije i utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do ove tragedije”, članovi njihovih obitelji potvrdili su to u razgovoru za 24 sata.

Velika tuga, šok i nevjerica zavladali su u dvjema obiteljima iz Slavonskog Broda koje su ostale bez sina i unučice, a kako je za 24 sata rekao Jozo Ž., otac poginulog Josipa, nikome nije jasno što se dogodilo i kako su se on i njegova kćer našli na tom dijelu autoceste i što su tamo radili. Josip se, naime, u ponedjeljak trebao vratiti u Njemačku gdje je živio i radio posljednje četiri godine.

Razmirice

Sve do svibnja ove godine s njim su tamo bili i supruga mu Suzana te njihova trogodišnja kćerkica, a onda se Suzana zbog navodnih problema i razmirica koje su imali u braku odlučila s kćeri vratiti kući, k svojim roditeljima u Slavonski Brod. Josip je sada došao na godišnji odmor, a navodno je imao namjeru sa suprugom izgladiti sve nesporazume i pokušati se dogovoriti s njom da mu se ona i kćer vrate te da svi zajedno u ponedjeljak krenu za Njemačku.

No, Suzana je to navodno odbila. Malena je proteklog vikenda bila kod Josipa i njegovih roditelja, koji su kazali da im je Josip u nedjelju prijepodne rekao da ide s kćeri Suzani koja je živjela kod svojih roditelja svega nekoliko ulica dalje od kuće Josipovih roditelja. Htio je s njom opet porazgovarati o zajedničkoj budućnosti, želeći se sa suprugom dogovoriti da se ona i kćer, koju je obožavao, vrate s njim u Njemačku, gdje je navodno promijenio i stan te ga potpuno opremio za njihov zajednički život.

Okolnosti

Za sada nije poznato je li Josip uopće došao do kuće Suzaninih roditelja s njihovom kćeri, odnosno gdje se nalazio u periodu od nekoliko sati od kada je otišao od kuće svojih roditelja do trenutka kada se dogodila nesreća, kao ni što je radio na autocesti, jer za time nije bilo nikakve potrebe ako mu je namjera bila otići do Suzane, odnosno do kuće njezinih roditelja koja je udaljena svega 1,2 km ili tri minute vožnje od kuće Josipovih roditelja.

Policija stoga ispituje sve okolnosti ove tragedije, pa i Josipovo kretanje prije same nesreće, ali i eventualnu komunikaciju s drugim osobama, pa tako i sa Suzanom ne bi li se rasvijetlilo sve što se u međuvremenu događalo. Naložena je i obdukcija tijela poginulih oca i kćeri koja će biti obavljena u Općoj županijskoj bolnici “dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu, nakon koje će se znati točan uzrok smrti.

Epilog je, pak, bio stravičan. Peugeot 206 karavan, njemačkih registarskih oznaka sletio je s autoceste, probio zaštitnu ogradu i nakon prevrtanja završio na krovu, a onda je za svega nekoliko trenutka počeo gorjeti.

Dva tijela

Unatoč brzoj reakciji i dolasku vatrogasaca automobil je u potpunosti izgorio, a nakon što je vatra stavljena pod kontrolu vatrogasci i policajci vidjeli su stravičan prizor s dva mrtva tijela od kojih je jedno bilo dječje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:02