KRVAVI POHOD

Kći ubijene u Sisku objavila potresnu oproštajnu poruku, skuplja se pomoć: ‘Ostali su bez svega...‘

- Bila si moja mama i moja najbolja prijateljica kroz život. Počivala u miru majčice moja, napisala je kći ubijene Ivane

Sisak

 /Cropix/facebook

"Majko moja, bila si najdivnija osoba na ovom svijetu. Bila si moj heroj i uvijek ćeš to i biti. Pamtit ćemo te po tvojim ludostima, smijehu i po svemu što si napravila za sestru, brata i mene. Srce me boli kad znam da te više nema, ali znam da si sada na boljem i ljepšem mjestu. I znam da ćeš uvijek paziti na nas i voditi nas na pravi put kroz život. Nema riječi kojima bi opisala svoju tugu i bol jer više nisi kraj mene. Bila si moja mama i moja najbolja prijateljica kroz život. Počivala u miru majčice moja" - potresna je poruka kojom se od ubijene Ivane J. (45) oprostila na društvenim mrežama Erika, jedno od troje djece pokojne žene.

image

Facebook poruka kćeri ubijene

Facebook Screenshot/

Ivanin život pred očima supruga Miroslava i 12-godišnjim sinčićem ugasio je, ničim izazvan, u svom luđačkom pohodu u sisačkim Capraškim Poljanama u subotu navečer prvi susjed Neđad Fetić (52). Pucao je po ulici redom iz ilegalne puške nepoznate marke, a osim što je ranio i Ivanina supruga te još troje susjeda, Fetić je molotovljevim koktelom, nakon svoje kuće, zapalio još dvije. A smetali su mu i auti tih miroljubivih susjeda pa je zapalio dva te pobjegao. Uhićen je u Domagojevoj ulici nakon nepunih pet sati bijega, dok je tim dijelom Siska vladalo opsadno stanje, jer je, kako su nam prestravljeni susjedi jučer posvjedočili, planirao ozlijediti i vlastitu sestru kojoj je prethodno najavio telefonom, iz kuće drugog susjeda, da ju dolazi riješiti.

Iza Fetića je prva noć provedena iza zatvorskih rešetaka u kaznionici u Lipovici. Na ispitivanju u tužiteljstvu iznio je kratku obranu te djelomično odgovorio na neka pitanja. Svirepe zločine po Kanaku počinio je iz pušaka koje datiraju iz ratnog vihora u kojem je dao svoj obol kao dragovoljac od 1991. do 1995. godine – pucao je iz poluautomatske puške CZ PAP M5-9 Papovke i automatske puške AK47.

Što se tiče, pak, ručne obrambene bombe koju je policija kod Fetića u pretresu također pronašla, taj razvojačeni branitelj je ustvrdio da ista nije ispravna pa samim time i da nije bilo opasnosti. Inače, zbog cijele situacije kojom je posijao strah, ugasio život majke troje djece te ozlijedio još četiri osobe Fetić je izrazio žaljenje. Tereti ga se za ubojstvo, šest pokušaja ubojstava, dva dovođenja u opasnost života i imovine te za nedopušteno posjedovanje oružja. Prijeti mu dugogodišnji zatvor no sama finalna sankcija ovisit će o nizu vještačenja koja će idućih mjeseci tijekom istrage koju je pokrenulo Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, biti odrađena. Ključno će biti ono psihijatrijsko kako bi se utvrdilo je li Fetić bio ubrojiv u vrijeme užasa na sisačkom Kanaku.

Kakva god bila finalna njegova sankcija i sudbina, neće biti nikakva utjeha obitelji preminule Ivane J. te ostalim ranjenima od kojih je dvoje bilo i životno ugroženo. I dok se oni oporavljaju od posljedica Fetićeva pohoda, obitelj ubijene žene ne može doći k sebi od šoka. Čekaju kraj obdukcije kako bi organizirali posljednji ispraćaj svoje voljene majke, supruge...

A s obzirom i na materijalni gubitak koji su pretrpjeli, jer im je Fetić molotovljevim koktelom uništio unutrašnjost kuće i automobil kojim je obavljao poslove taksiranja suprug ubijene, njihovi prijatelji, susjedi i poznanici su odaslali apel za novčanom pomoći.

Šogor ubijene jedva pronalazi riječi utjehe za gubitak Ivane. Njegov brat je u tom užasu također ozlijeđen ali, srećom lakše, dok je njegov nećak školarac pukom srećom, dodaje, ostao neozlijeđen.

- Jako puno ljudi pita može li kako pomoći. Moj brat i njegova obitelj su ostali bez svega. Nemaju više kuću ni auto. Sve što su imali u kući od novčanih sredstava i papirologije je izgorjelo. Pomozite ako ikako možete da moj brat i djeca mogu opet stati na noge. Našu šogoricu ne može vratiti nikakav novac, ali njenoj obitelji je sada prijeko potreban – zavapio je šogor pokojne Fetićeve žrtve.

Obitelj, prema posljednjim informacijama, traži smještaj jer trenutno spavaju na više lokacija. Također upućeni u problematiku dodaju da je Ivaninu sinčiću školarcu potrebna odjeća veličine M i obuća veličine 38 i 39. Suprugu pokojne je, pak, nužno potrebna odjeća veličine L te obuća 43/44.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:55