IZNUĐIVAČI UHIĆENI U INTERVENCIJI SPECIJALACA

KLEMMOVI ZAŠTITARI TUKLI I REKETARILI UGOSTITELJE Riječka policija pozvala građane da prijave premlaćivanja i iznude

Trojica uhićenih iznuđivača radila su za zaštitarsku tvrtku Klemm sigurnost
 Klarić/CROPIX

RIJEKA - Načelnik sektora krim policije PU primorsko-goranske Željko Kruneš danas je na izvanrednoj konferenciji za novinare pozvao građane i ugostitelje koji su bili žrtve reketarenja ili nanošenja ozljeda, a to do sada nisu prijavili, da se s punim povjerenjem obrate policiji. Presica je sazvana nakon što su intervencijom specijalaca proteklog vikenda u Rijeci uhapšena tri zaštitara, odnosno redara, zbog iznuda i nanošenja teških tjelesnih ozljeda riječkim ugostiteljima. Ukupno pet kaznenih djela, kako kažu u policiji, počinjeno je u posljednjih nekoliko mjeseci na području Primorsko-goranske županije na štetu dvije osobe.

SPECIJALCI U AKCIJI Uhićeni zaštitari koji su reketarili lokalne ugostitelje i brutalno premlaćivali po samom centru grada

Uhićeni su V. P. (29) iz Pule, Kristijan Hodak (36) iz Zagreba i Tomislav Čuljat (34) iz Rijeke, a svi su radili za zagrebačku tvrtku Klemm sigurnost d.o.o vlasnika Josipa Klemma. Riječ je o bivšim i aktivnim sportašima - Hodak je trenirao Boksački klub Delnice, V. P. je boksao za Rijeku, a Čuljat je bivši nogometaš Pomorca i Orijenta. Jedino je Tomislav Čuljat imao licencu za obavljanje zaštitarskih poslova.

U PU PG nisu otkrili identitet uhićenika. Istaknuto je da su uhićenja rezultat opsežnog kriminalističkog istraživanja koje se nastavlja, a materijalna šteta se utvrđuje. Istragu su vodili djelatnici kriminalističke policije PU PG u suradnji s djelatnicima Interventne jedinice policije Rijeka i djelatnicima kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova te u koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom Rijeka.

Uhićeni zaštitari predani su jučer pritvorskom nadzorniku.

Josip Klemm: 'Nisam znao da moji ljudi nekoga reketare'

Poznata su imena uhićenih u subotnjoj akciji riječke interventne policije, Ravnateljstva policije u Zagrebu i riječkog Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci. Radi se o trojici zaštitara tvrtke Klemm security. Nakon uhićenja ispitani su kod dežurne tužiteljice Irene Babarović, a zatim vraćeni u pritvor.

Uhićeni su Kristijan Hodak (36) iz Zagreba, V. P. (29) iz Pule i Tomislav Čuljat (34) iz Rijeke. Sva trojica su relativno poznati bivši ili aktivni sportaši. V. P. je aktivni boksač, Kristijan Hodak trener Boksačkoga kluba Delnice, a Tomislav Čuljat do prije nekoliko godina aktivno je igrao u nogometnim klubovima Pomorac i Orijent.

Sumnjiče ih da su iznuđivali novac od ugostitelja u Rijeci, a redovna primanja imali su kao zaposlenici zaštitarske tvrtke Klemm Security. Josip Klemm, vlasnik tvrtke, ogradio se od slučaja, rekavši da kriminalne aktivnosti njegovih zaposlenika nemaju veze s poslom.

- Nema govora da sam osobno znao za protuzakonita ponašanja uhićene trojice kaže Klemm.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:21