SULUDA JURNJAVA

KOBNA UTRKA Suđenje poznatim automobilistima Čolaku i Opačku za nesreću u kojoj je poginula 20-godišnja djevojka seli se u Gospić

U sudaru Čolakova Ferrarija 360 Modena i Nissana 350Z poginula je 20-godišnja Ivana Obad
 CROPIX

KARLOVAC - Nakon nekoliko odgoda na Općinskom sudu u Karlovcu, suđenje poznatim automobilistima Marinu Čolaku(29) i Daliboru Opačku (36) zbog izazivanja prometne nesreće prije dvije i pol godine na autocesti A6 kod Bosiljeva u kojoj je poginula Čolakova suvozačica Ivana Obad, 20-godišnja studentica iz Dubrovnika, na tom sudu zapravo nikada niti neće započeti.

Predmet će se delegirati na Općinski sud u Gospiću, potvrdila je to za Jutarnji list glasnogovornica karlovačkog suda Irena Šegavić.

Razlog je proceduralne prirode. Naime, oba kaznena suca Općinskog suda u Karlovcu, Leon Kovačić i Elma Kaleb Mamić sudjelovala su u radu Vijeća za potvrđivanje optužnice protiv okrivljenika, pa nijedan od njih ne može sudjelovati u vođenju kaznenog postupka i vođenju glavne rasprave.

Mogla je to odraditi samo sutkinja Sanda Janković koja je predmet dobila u rad te zakazala dvije rasprave. Prva je bila odgođena jer je okrivljeni Opačak slomio nogu, a druga jer je sutkinja Janković u međuvremenu imenovana sutkinjom Županijskog suda u Karlovcu.

Podsjetimo , nakon skoro dvije godine utvrđivanja svih činjenica koje su prethodile tragedije, prije točno godinu dana podignuta je optužnica protiv obojice automobilista.

Utvrđeno je da se u trenutku nesreće Čolak Ferrarijem brzinom od 188 km/h vraćao iz pretjecajne u desnu traku, kojom ga je nepropisno nastojao preteći Opačak brzinom od čak 210 km/h.

Ferrari je sletio s ceste, vozač Čolak je ispao iz vozila jer nije bio vezan, automobil se nakon toga zapalio jer je eksplodirao spremnik goriva, a Ivana Obad ostala je u njemu i preminula prije dolaska interventnih ekipa. Čolak je zadobio potres mozga, prijelom gornje i donje čeljusti, izbijeno mu je sedam zuba, slomljen mu je nos te pokidani ligamenti desnog zgloba.

Općinsko državno odvjetništvo navodi kako su prevelikom brzinom Čolak i Opačak pristali na sve posljedice koje zbog takve vožnje mogu proizaći. Na Nissanu su nastala neznatna oštećenja, dok od Ferrarija, u kojem je bila nesretna suvozačica, nije ostalo gotovo ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 05:17