UHIĆENA BANDA

Kockama za potpalu zapalili Golf u Dubravi: Vatra zamalo prešla i na kuću u kojoj su bili ljudi

Šteta je oko 16 tisuća eura, kazneno su prijavljeni za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom

požar auta, ilustracija

 Jutarnji List/

Kocke za potpalu odigrale su glavnu ulogu u piromanskom činu od 3. prosinca prošle godine u Vraničkoj ulici u Dubravi. Nakon pola godine, naime, zagrebački kriminalisti su riješili slučaj paleži Golfa VII u vlasništvu 58-godišnjeg muškarca te su kazneno prijavili četvoricu ‘junaka‘ starih 19, 20, 25 i 29 godina za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policija sumnja da se ekipa navedenog datuma dovezla autom 20-godišnjaka do trgovine na Trnju gdje je 19-godišnjak kupio kocke za potpalu. Potom su otišli do parkirališta u Dubravi gdje su se razdvojili i čekali kasne sate.

Potom su oko 23.35 sati 19-godišnjak i 20-godišnjak zajedno autom nepoznate marke se dovezli u Vraničku ulicu gdje su prišli VW Golfu. Cilj im je bio, kažu iz policije, dovesti u opasnost imovinu većeg opsega izazivanjem požara pa je u tu svrhu 19-godišnjak zapalio kupljene kocke za potpalu. Stavio ih je na prednju stranu auta koji se nalazio uz obiteljsku kuću i plinski priključak i time je nastala opasnost od proširenja požara na kuću u kojoj se nalazilo toga trenutka nekoliko osoba.

Vozilo je planulo, vatrogasci su brzo stigli na intervenciju i ugasili požar, a počinitelji su se vratili na područje Dubrave na dogovoreno mjesto gdje su se ranije bili razdvojili. Sastali su se sa 25-godišnjakom i 29-godišinjakom te su svi zajedno otišli u nepoznato vozilom 20-godišnjaka.

Ukupna materijalna šteta je 16 tisuća eura, a iako su sva četvorica prijavljena, dvojica mlađih su završila kod pritvorskog nadzornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:44