KUĆNI ‘VRTLAR‘

Kod Ivanić Grada muškarac uhićen sa 111 sadnica i 1,6 kg trave, sve je raslo u njegovoj kući

Kazneno je prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku
 Pu Zagrebačka/

Točno 111 sadnica indijske konoplje raslo je u idealnim uvjetima u jednoj obiteljskoj kući na području Donjeg Prnjarovca na širem ivanićgradskom području. Njihov 45-godišnji vlasnik, međutim, u plodovima svoga botaničarskog rada u indoor uvjetima i skrivenog od očiju javnosti uživati neće jer su mu zagrebački policajci jučer pomrsili planove o zaradi i 24-satnoj slobodi. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja kućni vrtlar od kojega je osim stabljika marihuane oduzeto i 1649 grama konoplje, kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku. Dalje na potezu je Državno odvjetništvo o kojem ovisi hoće li za osumnjičenog, nakon što ga ispitaju, biti zatraženo određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

image
Pu Zagrebačka/
image
Pu Zagrebačka/
image
Pu Zagrebačka/

A kroz istraživanje policija je utvrdila da je osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te s ciljem proizvodnje i daljnje preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom razdoblju u kući na području Donjeg Prnjarovca, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za uzgoj bilja te sadio konoplju. Po njezinom sazrijevanju istu je sušio i prerađivao s namjerom daljnje preprodaje.

image
Pu Zagrebačka/
image
Pu Zagrebačka/

- Pretragom kuće u kojoj osumnjičeni stanuje pronađeno je ukupno 111 sadnica konoplje tipa droga visine od 2 do 145 cm, 1649 grama konoplje tipa droga pakirane u 12 staklenki te tri platnena šatora opremljena uređajima za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka - otkrili su iz PU zagrebačke.

image
Pu Zagrebačka/
image
Pu Zagrebačka/
image
Pu Zagrebačka/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:40