PUNE RUKE POSLA

Kod Karlovca od srijede do subote uhvaćeno osam krijumčara migranata, jedan nakon potjere sletio s ceste

Indijac s dozvolom boravka u Hrvatskoj zbog prebrze vožnje sletio je s ceste na travnatu površinu. Prevozio je pet migranata

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Puhovski/CROPIX

Službenici Ravnateljstva policije i granične policije iz Cetingrada od srijede do subote na području Karlovačke županije uhvatili su osam krijumčara ukupno 71 migranta u sedam slučajeva, a u subotu je potjera završila slijetanjem s ceste, no bez ozlijeđenih, priopćeno je u nedjelju.

U srijedu navečer, u razmaku od nekoliko minuta, policijski službenici na području Vojnića zaustavili su i kontrolirali dva automobila koprivničkih registracija - prvim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin prevozeći četiri ilegalna migranta, a drugim 48-godišnji hrvatski državljanin, koji je prevozio 17 migranata.

U četvrtak ujutro u Karlovcu je zaustavljen kombi austrijskih registracija koji je vozio 41-godišnjak iz Turske, a u tovarnom prostoru zatečeno je 15 stranaca koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Istoga dana poslijepodne, također u Karlovcu, ustanovljeno je da 37-godišnjak iz Hrvatske u osobnom automobilu đakovačkih registracija prevozi osam stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

U petak rano jutro policija je na području Vojnića zaustavila kombi bosansko-hercegovačkih registracija koji je vozio 26-godišnji državljanin BiH, a u vozilu je zatečeno 20 ilegalnih migranata koji su noću nezakonito ušli u Hrvatsku. Kasnije toga dana na području Vojnića zaustavljena su dva osobna automobila BiH registracija - jedan je služio kao prethodnica koja dojavlja položaje policijskih kontrola i njime je upravljao 44-godišnjak iz Azerbajdžana, dok je drugim upravljao 21-godišnjak iz Gruzije, a prevozio je dva migranta.

U subotnjoj policijskoj potjeri na području Karlovca policija je svjetlosnim signalima nastojala zaustaviti automobil zagrebačkih registracija, a 26-godišnji vozač iz Indije s dozvolom boravka u Hrvatskoj nije se zaustavio, a zbog prebrze vožnje sletio je s ceste na travnatu površinu. Prevozio je pet migranata.

Protiv ukupno osam muškaraca podnesene su kaznene prijave, priopćeno je iz Karlovačke policijske uprave.

Sisačka policija spriječila tri pokušaja krijumčarenja 24 strana državljana

U nepuna 24 sata policija je na području Policijske uprave sisačko-moslavačke spriječila tri pokušaja krijumčarenja ukupno 24 strana državljana, ilegalna migranta, a zbog krijumčarenja migranata podnijet će kaznene prijave protiv četiri osobe.

Policijski službenici, koji koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke spriječili su tri pokušaja krijumčarenja ukupno 24 strana državljana, za koje će kazneno odgovarati četiri osobe.

Najprije je u petak, 1. rujna, na petrinjskom području zaustavljen automobil zagrebačke registracije, kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin, s pet stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

U subotu ujutro na području Dvora zaustavljen je automobil slovenske registracije, kojim je upravljala 22-godišnjakinja, dok se kao suvozač nalazio 37-godišnjak, oboje državljani BiH, a u vozilu se nalazilo sedmero stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

U isto vrijeme zaustavljen je još jedan automobil slovenske registracije, kojim je upravljao 49-godišnjak, također državljanin BiH, a u vozilu je prevozio 12 stranih državljana, ilegalnih migranata, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Osumnjičeni su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke, a strani državljani dovedeni su u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. Tijekom postupanja policije strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, protiv počinitelja slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, naveli su iz PU sisačko-moslavačke. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:50