POLICIJA IH PRONAŠLA

Kod Knina skinuli hrvatsku zastavu sa jarbola, dizali tri prsta i vikali: ‘Ajmo... skidanje, tako je!‘

Poslali smo upit PU šibensko-kninskoj iz koje nam odgovaraju da su kninski policajci proveli istraživanje nad trojicom muškaraca

Skidanje hrvatske zastave kod Knina

 Titok Screenshot/

Ajmo... skidanje, tako je - uzdišući kroz smijeh govori muški glas dok gleda kako mu prijatelj, prepun ponosa, dok pokazuje tri prsta skida hrvatsku zastavu sa jarbola.

Mjesto radnje je brdo Gradina u mjestu Krčič na sjeveru Kninskog polja a sve to je mladi "režiser" snimio a snimka je potom objavljena na TikToku. Video je odmah postao viralan i ispod njega su se samo nizali komentari podrške tome što rade, i koji su u međuvremenu uklonjeni.

Poslali smo upit PU šibensko-kninskoj iz koje nam odgovaraju da su kninski policajci proveli istraživanje nad trojicom muškaraca. Točnije dvojicu 20-godišnjaka te 49-godišnjaka terete za povredu ugleda Republike Hrvatske.

Navodno se radi o hrvatskim državljanima srpske nacionalnosti.

- Policijski službenici su na temelju prikupljenih saznanja i dostupnih materijala na društvenim mrežama, utvrdili kako je 20-godišnjak 26. svibnja u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, s čeličnog stupa skidao hrvatsku zastavu, dok ga je drugi 20-godišnjak snimao i pritom ga poticao govoreći mu da je skine. Snimljeni materijal su objavili na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku koji ga je potom dijelio drugim osobama putem internetskih komunikacija. Ovakvim su postupanjem grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske - napominju iz PU šibensko-kninske čiji su djelatnici potom trojicu "junaka" predali pritvorskom nadzorniku, a prijavu protiv njih su dostavili šibenskom tužiteljstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:09