NESREĆA NA NORIJADI

Kod Labina se prevrnula prikolica vezana za traktor puna maturanata, 30 ozlijeđenih!

Na teren je poslano pet timova Hitne pomoći, a hospitalizirano je osmero maturanata

Ozlijeđeni maturanti

 Istarski.hr

Tridesetak maturanata labinske srednje škole Srednje škole Mate Blažine ozlijeđeno je na Norijadi prilikom prevrtanja traktora. Naime, maturanti su bili na prikolici traktora koja se u petak oko 10.40 sati prevrnula na cesti između Labina i Prtloga, no srećom svi su izvan životne opasnosti. Prema posljednjim informacijama, osmero djece završilo je u bolnicama nakon nesreće - šestero u pulskoj, dvoje u KBC Rijeka te su lakše ozlijeđeni. Svi ostali pušteni su na liječenje kod liječnika opće medicine.

Na teren je odmah poslano pet timova Hitne pomoći i već su djeca trijažirana i razvrstana prema vrstama ozljeda te će biti zbrinuti u KBC-u Rijeka te u Općoj bolnici Pula, kazala nam je ubrzo nakon nesreće Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije.

Na mjestu nesreće su i vatrogasci i policija.

image

Ozlijeđeni maturanti

Istarski.hr

S mjesta nesreće stižu prilično potresne fotografije, koje je objavio lokalni portal Istarski.hr. Isti medij neslužbeno doznaje da je uzrok nesreće otkazivanje kočnica na nizbrdici.

Svi ozlijeđeni maturanti zbrinuti su oko 12.30h, a prema informacijama iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu šestero će maturanata biti poslano u Opću bolnicu Pula, a dvoje u KBC Rijeka.

Kako nam kaže dr. Antić, protokol u slučaju velikih nesreća je bio aktiviran te je uz 5 vozila hitne medicinske pomoći na teren poslano i specijalno vozilo za velike nesreće koje su nedavno nabavili.

image

Specijalno vozilo Hitne pomoći

Čitatelj Jutarnjeg

Tko je vozio traktor i kako je došlo do nesreće policija još utvrđuje.

Sve će se znati uskoro kada krenu razgovori s maturantima koji su po tradiciji trebali zadnji dan škole proslaviti u Prtlogu, no taj je događaj nakon nesreće otkazan.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

Ravnatelj labinske srednje škole Đani Žufić vidno potresen kazao nam je da su srećom svi maturanti zbrinuti te potvrdio da je velika proslava maturanata u Prtlogu dana otkazana.

- Svi su zbrinuti, a nitko nije životno ugrožen. Svi su otišli kućama, čekamo izvješće iz bolnica. Običaj je naših maturanata da nakon proslave u školi idu prema Prtlogu gdje imaju privatnu proslavu. Tako je bilo i danas. Najprije su kraj škole proslavili ispred škole u 9.30 sati, pa smo išli do gradonačelnika i onda su oni krenuli na svoju privatnu proslavu. Zadnjih 10 godina slave na ovaj način da s traktorom i prikolicom idu prema mjestu. Ovaj put su otkazale kočnice, kako smo čuli na terenu i dogodila se nesreća. Inače, na proslavi je trebalo biti 120 maturanata, kazao nam je Žufić. Dodao je i da će nakon ovoga svim maturantima, ako to bude trebalo, biti pružena i psihološka pomoć.

image

Kod Labina se prevrnula prikolica

Istarski.hr

Na mjesto nesreće stigli su i roditelji, a u regulaciju prometa uključili su se gradonačelnik Valter Glavičić i pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj.

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić na teren je došao ubrzo nakon nesreće, a maturanti su prije toga bili upravo kod njega na prijemu.

- Pio sam s profesorima taman kavu na trgu u Labinu nakon što su djeca išla dalje za Prtlog na svoju tradicionalnu proslavu uz more. Kada je stigla dojava, svi smo bili u šoku i bili smo na licu mjesta u nekoliko minuta. Kada smo došli, bili smo u šoku. Strašnije je izgledalo nego što je na kraju bilo. Srećom, u čitavoj toj situaciji nitko nije životno stradao i samo je osmero djece zbrinuto u bolnicama, kazao nam je Glavičić.

image

Prevrnuta prikolica

Istarski.hr

Dodao je da su odmah na intervenciju izašli policija, vatrogasci i hitna iz Labina, a potom su se na lice mjesta uputile i ostale ekipe hitne pomoći iz cijele Istre. Stigli su i roditelji koji su odveli djecu kućama.

Istarski župan: Izbjegnuta je velika tragedija

Istarski župan Boris Miletić poručio je da je izbjegnuta velika tragedija.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac potvrdio je da prema prvim informacijama, srećom, nitko nije ozbiljno ozlijeđen, te kako su na mjestu događaja policija, vatrogasci, liječničke službe te brojni građani.

"Tanka je nit između zabave i tragedije i zato oprez nije nikad na odmet. U ovom slučaju izbjegnuta je velika tragedija te se ovom prilikom zahvaljujem svim službama na terenu koje su promptno intervenirale. Ponavljam, srećom nitko nije teže stradao, a lakše ozlijeđenim maturantima želim što brži oporavak", izjavio je istarski župan Boris Miletić za Hinu. (Hina)

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2023 11:32