RACIJA U SPLITU

Kod mladih dilera našli razne vrste droge, među njima i 19 komada opasnog 2C-B

Riječ je o sintetskoj drogi koja je slična MDMA-u odnosno tabletama Ecstasy, samo sa duljim i snažnijim djelovanjem

Droga pronađena u Splitu

 PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Naime, jučer je temeljem naloga suda izvršena pretraga stana u Splitu kojeg koristi spomenuti te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 471 gram marihuane, 99 grama psilocybine gljiva, 95 komada ecstasy. 19 komada 2C-B te manja količina ecstasy u prahu.

Droga 2C-B sintetska je droga najsličnija MDMA-i odnosno tabletama Ecstasya, samo sa znatno snažnijim i duljim djelovanjem koji se na ulici još katkad naziva i "rođak".

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje zbog istog kaznenog djela nad 19-godišnjakom. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja kako je 19-godišnjak dana 12. travnja na području Splita prodao 0,65 grama kokaina dok je prilikom zaticanja dana 13. travnja kod njega pronađeno 14.3 grama droge kokain, a pretragom stana kojeg koristi u Splitu pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Uz kaznenu prijavu 21-godišnjak i 19-godišnjak se privode pritvorskom nadzorniku.

Još jedan mladić priveden je zbog droge i to u Valpovu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnjak počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“

Naime, jučer je temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, kod 20-godišnjaka u Valpovu obavljena pretraga doma i drugih prostorija tijekom koje su policijski službenici pronašli oko 40 grama marihuane te novac koji je pribavljen prodajom droge što je oduzeto uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

Protiv osumnjičenog slijedi prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:14