VELIKA AKCIJA

Kod uhićenog dilera pronađeno 20 kg kokaina: Mozak operacije drogu je nabavljao, a dame su pazile da sve prođe glatko

57-godišnji Makedonac udružio se s jednim sunarodnjakom i dvije dame te su nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali kokain
 MUP

Nakon što su prošlog tjedna djelatnici PNUSKOK-a u koordinaciji s USKOK-om uhitili troje državljana Makedonije i jednu državljanku Bugarske zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja trgovali drogom, intenzivno istraživanje je dobilo svoj još impresivniji nastavak.

Naime, inicijalno je od ekipe dilera zaplijenjeno četiri kilograma kokaina te oružje, streljivo, bankovne kartice, mobiteli i oko 190.000 eura, a jučer je u nastavku istraživanja temeljem sudskog naloga pretražen još jedan dom i prostor koje je koristio 57-godišnji mozak operacije. I tu je pronađeno čak 20,3 kilograma kokaina pa je zbog dodatnog "ulova" policija podnijela USKOK-u posebno izvješće protiv pritvorenih dilera kao dopunu kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

image

Zaplijenjeno oružje

MUP

Kako smo već pisali, policija je istraživanjem utvrdila da je 57-godišnji Makedonac udružio snage s još jednim sunarodnjakom i dvije dame te su tijekom 2022. nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali kokain.

image

Zaplijenjen novac

MUP

Mozak akcije je veću količinu droge nabavio i skladištio na određenim adresama, a dame su pazile da preuzimanje prođe neometano. Bile su izvidnica i obavještavale 57-godišnjaka o svim rizicima i pojavama ugroze transporta na pojedinim rutama, a ujedno su prevozile i druge članove ekipe zadužene za čuvanje opijata i potom se brinule za njihovu daljnju distribuciju.

image

Zaplijenjena droga

MUP

U pretragama diljem tri županije koje koriste osumnjičeni, kriminalisti su pronašli i oduzeli revolver, dva pištolja od kojih je jedan s prigušivačem, više komada streljiva, bankovne kartice, mobitele, 189 400 eura, 5100 kuna i ono najvrjednije do sada - ukupno 24,3 kilograma kokaina. Prema nekim sumnjama, navodno skrivene droge ima još.

image

Zaplijenjena droga

MUP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:26