‘RADIŠNI DEČKI‘

Kod Velike Gorice našli hangar prepun sadnica konoplje, susjedi zatečeni: ‘Oni su vrijedna obitelj...‘

‘Djelovali su simpatično i vrlo radišno pa mi nije jasno zašto su i oni uhićeni kako se priča‘

Policija, ilustracija

 Josko Ponos/Cropix

Impresivni laboratorij indijske konoplje otkrili su zagrebački kriminalisti jučer na jednom imanju u Lazini Čičkoj nadomak Velike Gorice.

Kriminalističko istraživanje rezultiralo je, kako doznajemo, uhićenjem šest osoba od kojih su četiri srbijanska državljana, ali i pronalaskom preko tisuću sadnica indijske konoplje koje su rasle u fantastičnim uvjetima u nekih 500-tinjak kvadrata velikom hangaru djelomično ukopanom u zemlju. Laboratorij je bio opremljen lampama, ventilacijom, prskalicama i svim ostalim potrebnim za uzgoj u kontroliranim uvjetima a kako doznajemo, lisice na ruke ekipi na čelu s turopoljskim voćarom su stavljene dok su izlazili jedan po jedan iz tajnog "vrta".

Neki od susjeda s kojima smo razgovarali rekli su nam da su ostali zatečeni kad su vidjeli policiju u ulici pogotovo u dvorištu na kućnom broju gdje su proveli sate i sate.

- Čuo sam da traže svjedoke za pretres ali nisam želio imati s tim posla pa kasnije svjedočiti itd. Nisam znao zbog čega su došli ali nije puno trebalo da se pročuje po selu. Oni su vrijedna obitelj, bave se voćarstvom i pretrpjeli su milijunsku štetu zbog mraza koji im je uništio usjeve a rate kredita su im stizale na naplatu. Naprosto ne mogu vjerovati da su se upustili u tu ludost ako je doista istina da je gazda znao i da je upleten u to – kaže nam jedan od susjeda. Na upit o strancima na njihovu imanju kaže da je čuo da je još ljetos angažirao dečke iz susjedstva, preko granice, da mu pomognu oko uzgoja voćki i radova u polju jer da naši mladi ne žele raditi.

- Mislim da su ti radnici kod njih i spavali i da im je uz plaću pružio stan i hranu. Viđali smo ih tu na ulici proteklih dana, raspitivali su se za neke dodatne sadržaje za zabavu koji su najbliži. Djelovali su simpatično i vrlo radišno pa mi nije jasno zašto su i oni uhićeni kako se priča - zaključuje drugi susjed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:01