STRAVIČAN PRIZOR

KOD VENECIJE PRONAŠLI OSTATKE NESTALOG HRVATA Djelomično odjeveni kostur pronašao je radnik lokalne tvrtke

 

Djelomično odjeveni kostur uz kojeg se nalazi novčanik s hrvatskom osobnom iskaznicom na ime Ivan Lj. (23) pronađen je u subotu u zabačenom polju u okolici Marghere nadomak Venecije.

Stravičan prizor nedaleko od rotora Romea, između trgovačkih centara Panorama i Nave de Vero prvi je uočio radnik lokalne tvrtke koja izvodi radove na objektu uz trasu novog električnog voda u izgradnji. Čim se radnik popeo na električni stup, uočio je kostur i odmah alarmirao policiju.

Za razliku od kostiju tijela koje su bile uglavnom u položaju kao, pretpostavlja se, u vrijeme smrti, lubanja je nađena nekoliko metara dalje.
Osim kriminalista, na mjesto očevida stigao je i državni odvjetnik Massimo Michelozzi koji je naložio obdukciju pa su pronađeni ostaci prevezeni u mrtvačnicu u Padovi, s ciljem da se utvrdi približno vrijeme smrti, uzrok, ali u konačnici i identitet preminule osobe.

Inače, provjerom identiteta s osobne iskaznice, u bazama evidencija talijanskog MUP-a 23-godišnji Ivan Lj. nikada nije bio evidentiran za bilo kakav prekršaj ili kazneno djelo, niti je ikad bio legitimiran po niti jednoj osnovi, a ostaje nepoznanica i kako je prešao granicu jer je, navodno, nije prešao legalnim putem.

Da doista u Hrvatskoj postoji osoba s tim imenom i prezimenom rođena u studenome 1995. godine, potvrdio je hrvatski MUP Jutarnjem listu.

- Vezano za vaš upit, hrvatskoj policiji je prijavljen nestanak osobe koju navodite. Također, do sada nismo zaprimili zahtjev talijanske policije vezano uz pronalazak tijela muške osobe - odgovorili su nam kratko iz MUP-a. A kako neslužbeno doznajemo, 23-godišnji mladić tijekom svog života dosta je često nestajao, ali je uvijek i pronađen te smješten u odgovarajuću ustanovu.

Inače, na spornoj lokaciji gdje su nađene kosti, utočište povremeno nađu beskućnici i skitnice jer se nalazi u blizini velikih trgovačkih centara u Margheri, ali i par metara od glavne ulice kojom svakodnevno prođe na tisuće vozila.

Prije okončanja obdukcije, upućeni u problematiku pretpostavljaju s obzirom na prijelome kostiju, da se mladić, iz samo njemu znanog razloga, još otprilike prije godinu dana popeo na električni stup s kojeg je pao na mjesto gdje je u subotu kostur pronađen. Je li u pitanju nesretan slučaj ili je možda bio žrtva kaznenog djela, pokazat će istraga koja je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:20