DRAMA NA GRANICI

Kod vozača kamiona pronađeno oružje i droga, činilo se da surađuje, a onda je počeo cirkus!

Policijski službenici su 41-godišnjem vozaču ponudili testiranje na drogu, što je isti odbio, a onda je pokušao i pobjeći

Oružje i droga

 Pu Brodsko Posavska/

U kamionu BiH registracija koji je u RH ulazio preko graničnoga prijelaza u Slavonskom Brodu, tamošnji policajci su pronašli jednu automatsku pušku, dva pištolja te 4 kilograma trave. Vozač, koji je naknadno uhićen najprije je policiji sam predao vrečicu s oko 39 grama amfetamina, a zatim im pokušao pobjeći. O događaju je izvijestila slavonskobrodska policija.

"Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima Carine, dana 3. rujna, u 22.48 sati kontrolirali teretno i priključno vozilo (bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka), kao i 41-godišnjeg vozača državljana Bosne i Hercegovine.

Prilikom vršenja granične kontrole 41-godišnjak je dragovoljno predao 38,75 grama droge amfetamin. U daljnjoj kontroli korišten je službeni pas za detekciju droga, koji je reagirao na prisutnost droga u kamionu, radi čega su policijski službenici zatražili nalog od Općinskog državnog odvjetništva za pretragu vozila.

Nadalje, policijski službenici su 41-godišnjem vozaču ponudili testiranje na drogu, što je isti odbio, a prilikom smještanja u službeni automobil osumnjičeni je pokušao pobjeći, u čemu je spriječen od policijskih službenika uz primjenu sredstava prisile.

Jučer, 4. rujna temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici su izvršili pretragu teretnog i priključnog vozila uz pomoć službenog psa, kojom prilikom je pronađena jedna automatska puška, dva pištolja s 47 komada pripadajućeg streljiva.

Nadalje, tijekom pretrage je pronađeno i 4220 grama droge marihuana.

Policijski službenici protiv 41-godišnjeg osumnjičenika podnose kaznene prijave zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodanja i promet drogama i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:51