TRAGEDIJA

Kod Zatona u teškoj prometnoj nesreći poginuo Hrvat, ozlijeđeno dvoje Austrijanaca

Mazda je izletjela s kolnika na travnatu površinu, a Audi se zarotirao i zaustavio, navodi se u priopćenju PU zadarske

Ilustracija policija

U teškoj prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak oko podne dogodila u Zatonu pokraj Zadra poginuo je 54-godišnji hrvatski državljanin, a ozlijeđeni su muškarac (71) i žena (69) iz osobnog vozila austrijskih oznaka, izvijestila je nakon obavljenog očevida zadarska Policijska uprava.

Sumnja se da se prometna nesreća dogodila kada je 54-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom Mazda zadarskih registarskih oznaka u smjeru Zadra, suprotno postavljenom prometnom znaku zabrane pretjecanja i punoj središnjoj liniji, pretjecao kamper te zadnjim dijelom automobila udario u kamper njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 68-godišnji državljanin Njemačke. Nakon toga udario je u prednji dio osobnog automobila Audi austrijske registracije koje se kretalo svojom prometnom trakom iz smjera Zadra i kojim je upravljao 71-godišnji državljanin Austrije.

Mazda je izletjela s kolnika na travnatu površinu, a Audi se zarotirao i zaustavio, navodi se u priopćenju PU zadarske.

Vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka je smrtno stradao, dok su dvije osobe iz osobnog vozila austrijskih nacionalnih oznaka, vozač i 69-godišnja putnica, automobilom Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:53