ZLOČINAČKO UDRUŽENJE

Kokain, puške, eksploziv... Kako je Cezar iz zatvora upravljao milijunskim narko biznisom u Hrvatskoj

Okrivljenici su kilogram kokaina prodavali za najmanje 30.000 eura, a kilogram marihuane za 1600 eura

Dino Muzaferović Cezar

 /Facebook

USKOK je nakon osmomjesečne istrage podignuo optužnicu protiv pripadnika skupine međunarodnih trgovaca drogom prevođenih navodnim narkobosom Dinom Muzaferovićem zvanim Cezar, no Cezar nije među optuženima.

Naime, USKOK je, prema svemu sudeći, razdvojio istražni spis na one osumnjičenike koji su uhićeni i pritvoreni u Hrvatskoj te na one koje su policije drugih zemalja uhitile u zajedničkoj međunarodnoj akciji i koji se nalaze po stranim zatvorima.

Među potonjima je i Muzaferović, koji je u trenutku realizacije akcije već bio u zatvoru u Italiji, gdje je služio zatvorsku kaznu zbog jedne prijašnje presude za drogu, te je iz talijanskog zatvora, prokrijumčarenim mobitelom, upravljao trgovanjem drogom. Dok je optužnica podignuta samo protiv osumnjičenika koji se nalaze u hrvatskim zatvorima, USKOK-ova istraga protiv njihova navodnog šefa se nastavlja, a najvjerojatnije će biti optuženi kada budu izručeni u Hrvatsku.

Prema priopćenju USKOK-a, osumnjičenicima se na teret stavlja da su raspolagali s najmanje 23 kg kokaina, 87 kg heroina, 131 kg marihuane, 100 kilograma hašiša i neutvrđenom količinom amfetamina ukupne vrijednosti 3,313.600 eura. Okrivljenici su kilogram kokaina prodavali za najmanje 30.000 eura, kilogram marihuane za 1600 eura, a 100 grama hašiša za 500 eura. Kilogram amfetamina prodavali su po cijeni od najmanje 1300 eura, a kilogram heroina za 22.000 eura.

Tako su za svoje zločinačko udruženje zaradili najmanje 525.640 eura, naveo je USKOK. Kod njih su pronađene i automatske puške, pištolji, čak 20 kilograma eksploziva te pripremljene paklene naprave s magnetima kojima bi bile pričvršćene na automobile.

Protiv Muzaferovića vodi se i postupak za krijumčarenje marihuane u BiH, a krunskog svjedoka u tom procesu likvidirali su nepoznati ubojice nedugo nakon što je pristao svjedočiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 13:30