‘ZBOGOM, MIMI‘

Kolege se opraštaju od tragično preminulog Bage: ‘Od Mislava smo svi puno učili, ostavio je neizbrisiv trag‘

"Zbogom, Mimi. Otišao je naš Mislav Bago, institucija hrvatskog novinarstva", stoji u naslovu teksta kojim su se kolege oprostile od Bage

Mislav Bago

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Mislav Bago, višestruko nagrađivani novinar i urednik, iznenada je preminuo u četvrtak u 49. godini. Tužnu vijest u četvrtak prijepodne objavila je Nova TV na kojoj je Bago radio od 2009. godine.

"Zbogom, Mimi. Otišao je naš Mislav Bago, institucija hrvatskog novinarstva", stoji u naslovu teksta kojim su se kolege s Nove TV oprostile od Bage.

Mislav Bago živio je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano. Svojim je radom uvelike doprinio demokraciji, sa strašću je educirao kolege, ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada, kažu s Nove TV, uvijek su bili građani i njihova dobrobit.

‘‘Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas‘‘, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

image

Mislav Bago

Biljana Gaurina/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. kolovoz 2022 08:39