ZARADIO OPTUŽNICU

Konobar iz Ukrajine došao raditi u Donji Lapac pa krao novac iz aparata za klađenje: Nakon što je razotkriven, sve je priznao i pokajao se...

Oleh N. tereti se da je od 6. do 10. travnja iz kladomata u kafiću ukrao više od 50 tisuća kuna
 Joško Ponoš / CROPIX

Zbog nedostatka radne snage na hrvatskom tržištu svoju je priliku da zaradi koju kunu dobio ukrajinski konobar Oleh N. (25), no čini se da je htio puno, i to odmah. Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podignulo je protiv njega optužnicu kojom ga tereti za krađu više od 50.000 kuna.

Smatraju da je u razdoblju od 6. do 10. travnja u Donjem Lapcu, kao zaposlenik poduzeća Izbor Jandrić, u tamošnjem kafiću iz aparata za klađenje kladionice Hattrick uzimao novac.

Kako je imao ključ od kase aparata, nije imao previše problema te je u samo nekoliko dana s lakoćom digao točno 50.093 kune. Što je učinio s tim novcem, je li ga sačuvao ili potrošio, za sada nije poznato. Usprkos tome priznao je kazneno djelo pronevjere, čak se i pokajao. Njegovo priznanje podudara se s materijalnim dokazima koje su istražitelji pribavili u ovom slučaju, pa su tužitelji imali dobre temelje za optužnicu.

Njome traže od suda da mu presudi uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci koja se ne bi primijenila ako u dvije godine ne bi ponovio kazneno djelo. Također, daju mu rok od tri mjeseca da vrati ukradeni novac.

Imajući u vidu okolnosti počinjenja kaznenog djela, odnos okrivljenika prema kaznenom djelu, odnosno iskreno priznanje kaznenog djela te žaljenje zbog njegova počinjenja, predloženo je da se okrivljeniku izrekne uvjetna osuda uz posebnu obvezu da popravi štetu tako da oštećeniku, tvrtki Izbor Jandrić, vrati 50.093 kune, zaključilo je Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:34