PODIGNUTA OPTUŽNICA

Konobar u Čakovcu natjerao dječaka (15) da ga oralno zadovolji u wc-u kafića i sve snimao mobitelom

Konobar je sve tajno snimao mobitel da bi ga kasnije tom istom snimkom ucjenjivao

Policija/Ilustracija

 Niksa Stipaničev/ilustracija/cropix/

Konobar jednog čakovečkog kafića optužen je za spolno iskorištavanje maloljetnika. Tužitelji traže godinu dana bezuvjetnog zatvora, piše Danica.hr.

Prema optužnici koja je podignuta ovih dana, konobar (24) kafića u sklopu benzinske postaje u Čakovcu u srpnju 2012. preko društvenih mreža stupio je u kontakt s dječakom (15) i pozvao ga da dođe na benzinsku. Zaprijetio je da će svima, i roditeljima dječaka, otkriti da je homoseksualac ako se ne pojavi na benzinskoj.

Dječak je u strahu odlučio otići tamo jer je već ranije bio žrtva vršnjačkog nasilja zbog svojih homoseksualnih sklonosti. Kad je došao na benzinsku postaju, shvatio je da je konobar osoba s kojom se dopisivao. Sjeli su u kafić kad mu je 24-godišnjak rekao da ga mora oralno zadovoljiti ili će svima otkriti da je homoseksualac. Otišli su u WC gdje se čin odvio.

Konobar je sve tajno snimao mobitel da bi ga kasnije tom istom snimkom ucjenjivao. Nedugo nakon događaja, dječak se povjerio prijateljici koja je kasnije bila važna svjedokinja u istrazi. Ključni dokaz bile su poruke koje su konobar i dječak razmjenjivali na društvenim mrežama, a dječak ih je sačuvao. Slučaj je prijavio tek 10 godina kasnije.

Konobara, koji više nije zaposlenik kafića na benzinskoj, tužiteljstvo tereti za kazneno djelo protiv spolne slobode i traže godinu dana bezuvjetnog zatvora. Zlostavljač se tijekom istrage branio šutnjom i nije odgovarao na pitanja državnog odvjetnika. Kako doznaje Danica.hr, danas radi u inozemstvu i uglavnom ne dolazi u Međimurje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:33