RUŽNE SCENE NA PAZARU

'KONTROLOR JE PODIVLJAO I POČEO UDARATI PUTNIKA, SVE JE BILO PUNO KRVI' Svjedokinja nasilja u splitskom autobusu

 Tom Dubravec/CROPIX

SPLIT - Biste li vi mogli ostati ravnodušni da ispred vaših očiju “krvavo” pretuku čovjeka? - odgovorila je protupitanjem na naš upit zašto je zvala čitateljica Slobodne Dalmacije (podaci poznati redakciji). Ona je u petak navečer oko 21 sati zvala na dežurni telefon “Slobodne” kako bi ispričala detalje nemilog događaja koji se zbio u Prometovom autobusu broj 5 (linija HNK-Dračevac) oko 20.30 sati kada je kontrolor pretukao jednog od putnika da bi ovaj kasnije završio na Hitno-kirurškom prijemu KBC-a Firule, javlja Slobodna .

- Ukrcala sam se u “peticu” na Primi i sjela na sredinu autobusa. Na stanici na vrhu Pazara ušao je čovjek u srednjim pedesetim godinama čija vanjština nije odavala nikakvog izazivača nevolja. Iza njega ušla su dvojica kontrolora.

- Ne znam što se točno događalo prije ulaska u autobus, ali se po verbalnom dobacivanju između njih trojice dalo zaključiti da su se počeli svađati još na stanici. Ne mogu sa sigurnošću kazati što je točno pretučeni kazao kontrolorima, ali bilo je nešto u stilu “vi ste sramota ovog grada”, na što je mlađi podivljao i počeo tući jadnog čovjeka... - kazala je čitateljica koja se već dugo vremena vozi autobusom.

- Budući da sam sjedila na sredini mogla sam vidjeti kako kontrolor udara žrtvu, mislim da ga je čak i nogama tukao... Vozač nije uopće reagirao, dok je drugi kontrolor nakon nekog vremena uspio odvojiti svog kršnog kolegu u ranim tridesetima od jadnog čovjeka koji je do tada sav bio natopljen krvlju. Napadnuti je tada skupio stvari, ali se vidjelo da je u šoku.

- Pomagala sam mu zaustaviti krvarenje koje je bilo obilno. Tada je reagirao jedan momak koji radi na Hitnoj i kazao mu da se iskrca na stanici pokraj Firula. Očito je bilo da je muškarac bio u šoku, jedva je uspio čuti savjet... - ispričala nam je svjedokinja dodavši kako u slinoj halabuci nije uspjela čovjeka niti upitati za ime.

Tek mu je uspjela u ruke utrpati komadić papira s njenim osobnim podacima.

- A što ću? Kazala sam mu da me može slobodno zvati na sud kao svjedokinju. I nas ostale putnike, ako i turiste na stanici šokirao je takav prizor - zaključila je putnica.

Pokušali smo doznati nešto više u KBC-u Firule na što su nam ljubazno kazali kako nemaju ovlasti pričati s novinarima. Zatim smo se uputili u Drugu policijsku stanicu gdje su nam na upit odgovorili kako ne mogu tek tako davati takve infomracije, ali smo uspjeli doznati kako nikakava dojava nije stigla.

Na informaciju o incidentu nam se očitovao i čelni čovjek splitskog Prometa Držislav Brčić koji je, nakon kratke provjere, potvrdio da je u spomenutom autobusu došlo do neželjenih scena:

- Uspjeli smo doći do vozača, a prema njegovim riječima putnik nije htio platiti kartu i prvi je započeo sukob. No, ne želimo govoriti o konkretnoj odgovornosti dok se sve ne ispita. Ne krijemo ništa, i ukoliko je naš zaposlenik kriv snosit će sankcije - kazao nam je Brčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:18