SLUŽBENO UHIĆEN

Kopitz otpušten iz bolnice, nakon psihijatrijskog pregleda u Vrapču odveden u krim policiju. Evo što sada slijedi

Kopitz i dalje ne želi komunicirati, a jedini zdravstveni problem koji ima je povišeni krvni tlak
Harald Kopitz
 Željko Puhovski/Cropix, Facebook

Premda je bilo najavljeno da će monstrum Harald Kopitz (56), koji je u zagrebačkim Mlinovima usmrtio svoje troje djece, u utorak biti otpušten iz KBC-a Sestre milosrdnice, doznajemo da je u ponedjeljak u kasnim poslijepodnevnim satima kolima Hitne pomoći prebačen u Kliniku za psihijatriju Vrapče, gdje je obavljen psihijatrijski pregled.

No, dežurni liječnici zaključili su da nema razloga za njegovu hospitalizaciju u toj bolnici. Pregled je pokazao da nije potrebna hitna psihijatrijska intervencija u civilnom sustavu pa je otpušten iz bolnice i odvezen u pratnji policije.

Iz zagrebačke Policijske uprave kratko su priopćili da je u 19.45 sati osumnjičeni 56-godišnjak uhićen te priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.

Prema proceduri, izvjesno je da je prebačen u prostorije kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici gdje će vjerojatno i prespavati, a ujutro će ga policija ispitati. Pritom Kopitz treba ili angažirati odvjetnika ili mu on treba biti imenovan po službenoj dužnosti kako bi s njim mogao biti na prvom ispitivanju koje, s obzirom da ga se tereti za najteža kaznena djela, ne može biti obavljeno bez odvjetnika.

Nakon policijskog ispitivanja, slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Kopitza bi potom trebali predati pritvorskom nadzorniku na Oranicama odakle će ga u jednom trenutku odvesti na ispitivanje u prostorije tužiteljstva koje će nakon toga formalno otvoriti istragu protiv njega. Sukladno proceduri, Kopitz u konačnici ide sucu istrage koji onda može odrediti ili istražni zatvor ili eventualno njegovo prebacivanje u Zatvorsku bolnicu.

- Apsolutno smatramo da je uhićeni raspravno sposoban, izjavio je tijekom večeri voditelj Službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović za Dnevnik Nove TV.

- Nakon što je liječnički konzilij u bolnici Vrapče odlučio da će ga otpustiti - tu nastupamo mi, rekao je.

S obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, tijekom ispitivanja uhićenom će biti osiguran prevoditelj, a nakon ispitivanja, uhićeni će biti predan pritvorskom nadzorniku, a županijskom državnom odvjetniku biti podnesena kaznena prijava, rekao je Petrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. veljača 2023 07:41