STRAVIČNA NESREĆA

Koprivnica: Jurili preko 150 km/h pa se sudarili s kamionom

 Nikola Wolf/Podravski list/CROPIX

KOPRIVNICA - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas u 15:45 sati na državnoj cesti Zagreb - Koprivnica u mjestu Velika Mučna nedaleko od Koprivnice poginuli su 42 - godišnji motociklist iz Zagreba i njegova 31 - godišnja putnica iz Koprivničkih Bregi.

U policiji njihov identitet nisu željeli otkriti jer službeni očevid nije završio, a obitelji stravično poginulih motociklista još nisu obaviještene o tragediji.

Nesreća se dogodila kada je vozač, 42 - godišnji Zagrepčanin upravljajući motociklom kineske proizvodnje najprije udario u stražnji dio kamiona koji se kretao u istom smjeru, a kojeg je najvjerojatnije želio pretjecati.

Nakon što je "zakačio" taj kamion, 42 - godišnjak je izgubio ravnotežu i nadzor nad motociklom nakon čega je zajedno sa 31 - godišnjom putnicom pao na kolnik upravo u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišao drugi kamion koji ih je nasmrt pregazio.

Vozač kamiona pokušao je izbjeći nalet na nesretne bikere koji su se zajedno sa motociklom sklizali po kolniku pa je naglo skrenuo udesno pri čemu je sletio izvan kolnika i okrenuo vozilo na bok.

Svjedoka prometne nesreće bilo je mnogo, no tragediju nisu mogli ni spriječiti ni pomoći unesrećenima jer su oboje na mjestu preminuli. Ni rekordno brz dolazak hitne pomoći na mjesto nesreće nije im pomogao, a liječnici su mogli samo bespomoćno utvrditi smrt.

Tijekom klizanja po vrućem kolniku državne prometnice motocikl se uslijed iskrenja zapalio tako da su morali intervenirati koprivnički vatrogasci koji su također vrlo brzo ugasili požar.

O načinu kako je poginuli par jurio prometnicom posvjedočio je jedan od vozača koji ih je susreo na putu prema Koprivnici, a koji se nalazio u koloni prouzročenoj očevidom prometne nesreće. Uzrujani je vozač kazao našem fotoreporteru prepoznavši motocikl i dvoje ljudi na njemu da su vozili preko 150 km/h kada su ga prestigli i ispred njega dva puta na sličan način "uletjeli u škarice".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:36