IZVLAČENJE NOVCA

Korona i četvrti put odgodila početak suđenja Mamiću i ostalima, Vrbanović još uvijek pozitivan

Također, sedmookrivljeni Nikky Arthur Vuksan je upućen na testiranje na Covid-19
Damir Vrbanović
 Emica Elvedji/Cropix

Suđenje Zdravku Mamiću i još šestorici okrivljenih da su iz Dinama protupravno izvukli 144 milijuna kuna iz Dinama, odnosno klubu, prema tvrdnjama USKOK-a, nanijeli štetu od 200 milijuna kuna neće na Županijskom sudu u Osijeku početi ni u utorak.

I ovaj put u to je svoje prste umiješao koronavirus, a prema informacijama koje smo dobili drugookrivljeni Damir Vrbanović, zbog čijeg je oboljenja od Covida-19 odgođena rasprava koja je bila zakazana za 23.11., i dalje je pozitivan na koronavirus.

Također, sedmookrivljeni Nikky Arthur Vuksan je upućen na testiranje na Covid-19, pa je predsjedniku sudskog vijeća Davoru Mitroviću jedino preostalo da opet odgodi početak suđenja.

Ono je, podsjetimo, trebalo početi još 19.10., ali je tada odgođeno jer se Vrbanović nije ni pojavio opravdavši se time da je morao ići na testiranje na koronavirus, koje se potom pokazalo negativnim. Drugi pokušaj trebao je biti 23.10., ali je tada odgođeno jer je petookrivljeni Igor Krota završio u samoizolaciji.

Novi pokušaj početka suđenja zakazan je za 7.12. u 10 sati. Kao što se zna, Zdravku Mamiću u ovom procesu će se suditi u odsutnosti, a osim za već navedenu inkriminaciju, njemu će se u ovom postupku i dodatno suditi temeljem optužnice da je nezakonito s Dinamovog računa u Klagenfurtu podigao ukupno 2,2 milijuna eura, koje je potom koristio u osobne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:20