NEDJELO U KARLOVCU

Krađom stoke vlasnike oštetili za 50.000 kuna, pokrenut kazneni progon protiv pet osoba

Sve osumnjičene policija je kazneno prijavila, a 20-godišnjak i 18-godišnjak su završili u policijskom pritvoru
 Nikša Stipaničev/Cropix

Zbog krađe stoke i drugih imovinskih nedjela kojima je vlasnicima u Draganiću pričinjena šteta veća od 50.000 kuna, karlovačka policija je pokrenula kazneni progon protiv četiri punoljetne i jedne maloljetne osobe.

Dvojicu muškaraca od 20 i 18 godina te ženu od 22 godine policija sumnjiči se da su tijekom listopada i studenog ove godine u četiri navrata iz zatvorenog gospodarskog objekta 51-godišnjaka u Draganiću otuđili više grla stoke te jednu zračnu pušku.

Policija ističe da su u krađu stoke s istog gospodarstva krenuli i prošle nedjelje, zajedno s još jednom maloljetnom osobom, ali su ih policajci ubrzo uhitili.

Osumnjičeni 18-godišnjak prijavljen je i zbog oružja koje je neovlašteno posjedovao. Također, 20-godišnjaka i 18-godišnjaka policija sumnjiči i za oštećenje tuđe stvari, jer su radi bijega s mjesta zločina potrgali lokote na rampama šumskih cesta.

Kaznenom je prijavom u ovom slučaju obuhvaćen i 52-godišnji muškarac kojeg se sumnjiči za prikrivanje, jer je prema prethodnom dogovoru od 20-godišnjaka i 18-godišnjaka preuzeo i u svojim gospodarskim objektima sakrio i preprodao stoku za koju je znao da je ukradena.

Policija 52-godišnjaka tereti i da je 20-godišnjaku i 18-godišnjaku ustupio svoje kombi vozilo za dovoženje stoke.

Sve osumnjičene policija je kazneno prijavila, a 20-godišnjak i 18-godišnjak su završili u policijskom pritvoru do ispitivanja u državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2023 23:49