TRAGEDIJA NA A3

Kraj potrage: Policija uhvatila odbjeglog vozača koji je kamionom usmrtio čovjeka na autocesti

Riječ je o 36-godišnjem muškarcu koji će kazneno odgovarati za izazivanje prometne nesreće i nepružanja pomoći
 Ronald Gorsic/Cropix

Nepuna tri dana nakon što je na zagrebačkoj zaobilaznici A3 kod čvora Lučko-Buzin 'pomeo' čovjeka koji je mijenjao puknutu gumu i zatim pobjegao, zagrebačka policija ušla je u trag odbjeglom misterioznom vozaču te ga uhitila. Riječ je o 36-godišnjem muškarcu koji će kazneno odgovarati za izazivanje prometne nesreće i nepružanja pomoći, a kaznenu prijavu je policija proslijedila nadležnom tužiteljstvu dok je on predan pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila prošle srijede 22. rujna jedan sat poslije ponoći život je izgubio građevinski obrtnik iz Istre Mirhad M. (35). Na njega je naletjelo vozilo oko 1.05 sati dok je na zaustavnom traku bio sagnut uz VW Passat riječkih oznaka, koji je neposredno prije toga podigao dizalicom kako bi, neslužbeno doznajemo, promijenio puknutu gumu. Tim užasnim scenama u mrklom mraku na 21. kilometru A3 svjedočio je Mirhadov suputnik koji je pukom slučajnošću preživio nalet jurećeg teretnjaka čiji je vozač, nakon udarca u nesretnog muškarca na kolniku, samo produžio dalje.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Jedinom svjedoku tragedije trenuci koji su se zaredali činili su se kao vječnost. Pokušavao je dozvati pomoć te je u daljini ugledao svjetla auta kojem je mahao mobitelom s upaljenim svjetlom. Strahovao je pritom i od novog naleta vozila i na sebe, kao i na Mirhada čije je tijelo završilo na lijevom prometnom traku. Policija je vrlo brzo pristigla na mjesto tragedije i započela očevid. Budući da se sve odvilo pod okriljem noći policija je za pomoć zamolila i građane ako imaju kakvih saznanja o okolnostima nesreće.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Je li vozač kamiona bio svjestan naleta na pješaka ili nije, nije poznato, a je li tijekom vožnje bio pod utjecajem alkohola nije moguće utvrditi s obzirom na protok vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:09